Amazóniának szüksége van rád!

Három hónappal az „Amazóniának szüksége van rád!” akció kezdete után több mint 700.000 brazil reál (mintegy 112.000 euró) gyűlt össze, amelynek eddigi felhasználásáról egy most megjelent kiadvány számolt be. A brosúra a fotókon kívül közli az adományt kapó egyházmegyék felelőseinek tanúságtételeit, valamint közreadja az összegek elköltésére vonatkozó pénzügyi beszámolót. A beérkező segélyt élelmiszeradományokra és higiéniai termékekből összeállított csomagokra költötték.

Agence Fides 2020.08.05.

A kezdeményezés mögött a Pánamazóniai Egyházi Hálózat (REPAM) és a Pápai Missziós Művek brazíliai csoportjai állnak. Céljuk a brazil katolikus egyház vészhelyzetben meghirdetett szolidaritási kampányának részeként az amazóniai népek támogatása volt: „Itt az ideje a gondoskodásnak!” A világjárvány alatt számos kezdeményezés született, melyek elnyerték a brazil püspöki konferencia, a nemzeti Caritas, a brazil szerzetesi konferencia és a marista rendtartomány támogatását.

20200806 snapshot14

Megjegyzés: Brazíliában 2,8 millió ember betegedett meg koronavírusban, s ennek folyományaként július elejéig 96.000 fő hunyt el.

Fordította: Hantos-Varga Márta

Fotó: snapshot a püspöki konferencia felhívásából: https://www.youtube.com/watch?v=yyvfIGyn-Qo

20200806 snapshot11

 
Read 879 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés