Jótékonysági estet szerveztek Kőröshegyen

2022. augusztus 23-án Jótékonysági estet szervezett a Kőröshegyi Kulturális Egyesület. A rendezvény célja elsősorban a Kőröshegyi Szent Kereszt Felmagasztalása Plébániatemplom nyár elején kezdődött felújítási munkálatainak támogatása volt, azonban hosszabb távú célkitűzés, hogy a helybéli egyházközség életében jelentős múlttal rendelkező egyházzenei életet is újraindítsa, a közösségi életet gazdagítsa.

img003

A kedvező időjárásnak köszönhetően az estet a plébánia közvetlen szomszédságában található Kőröshegyi Zeneműhely Udvarán került megrendezésre. Az eseményt Sajni Balázs köszöntője nyitotta meg, majd a tiszteletbeli vendégek előadására került sor. Az idén 91. születésnapját ünneplő ismert író-költő, egykori tévés-rádiós zenei szerkesztő Czigány György kőröshegyi emlékeit idézte fel, majd Simon Erika író és Dr. Szabó Győző nyelvész társaságában saját alkotásaikból adtak elő részleteket.

img002

A műsor második felében a Hungarian Brass Rézfúvós Együttes műsora csendült fel, Tarkövi Gábor trombitaművész közreműködésével. A felemelő zenei program nagy sikert aratott, az est közös beszélgetéssel zárult. A jótékonysági rendezvény művészeti vezetője Fülep Benedek - a Kőröshegyi Plébániatemplom kántora - köszönetet mondott a támogatók, a közreműködő vendégeknek és a művészeknek, valamint a jelenlévőknek a templomfelújítást támogató hozzájárulásaikért.

Forrás és fotó: Kőröshegyi Kulturális Egyesület

 
Read 479 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés