Lelkigyakorlatra hívták a Kaposvári Egyházmegye hitoktatóit

A Kaposvári Egyházmegyében szolgáló hitoktatóknak tartottak lelkigyakorlatot 2022. augusztus 17-e és 19-e között a bárdudvarnoki Porta Pacis Lelkigyakorlatos Központban. A háromnapos alkalmon közösségépítésre, lelki felfrissülésre és csendre hívták a hitoktatókat.

img007

– A lelkigyakorlat programpontjai főként a tanítások köré épültek – fogalmazott Farkasné Magyar Anikó szakmai felelős. – Varga László megyéspüspök előadásában a békességteremtésről beszélt, majd a csendre hívta a jelenlévőket. A tanév elején különösen lényeges, hogy ki tudjuk magunkat üresíteni, hiszen a csendben könnyebb arra koncentrálni, amire valóban meghívott minket a Jóisten. A főpásztor előadásában hangsúlyozta: mindannyiunknak hivatása van, s ezt fontos tudatosítanunk magunkban. Ebben segített a napi szentmise és szentségimádás, melyet követően esténként kiscsoportos formában osztottuk meg egymással a megélt élményeket, illetve az előadásban hallottakat.

A nap lezárásaként Tomanek Péter irodaigazgató a különböző imamódokkal kapcsolatos gondolatait osztotta meg a hitoktatókkal, melyet követően először dicsőítésre, majd másnap csendes szentségimádásra hívta a jelenlévőket – emelte ki Farkasné Magyar Anikó, majd hozzátette: a hitoktatók között nemcsak szakmai, hanem baráti kapcsolat kialakítása is cél. A lelkigyakorlat során lehetőségük adódott közösségi játékok és kötetlen beszélgetés során is építeni a kapcsolatot. Tanulnak egymástól, megosztják egymással ötleteiket és az élet egyéb területein is számíthatnak egymásra a hitoktatók.

img003

Ebben is segít az egyházmegyében működő mentorprogram, melyben a papságot, a pályakezdőket és a visszatérő hitoktatókat támogatják. A mentorok két, vagy négy féléven át kísérik a mentoráltakat annak érdekében, hogy bevezessék őket az egyházmegye szokásrendszerébe és a hitoktatásba.

 
Read 987 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés