Szeretetközösségben Krisztussal és egymással – Gyermektábort szerveztek Szennában

Mintegy hatvan gyermek vett rész a 2022. július 4-e és 8-a között rendezett Szennai Gyermektáborban. A kaposvári Plébániai Unió által meghirdetett táborban a gyermekek naponta egy-egy bibliai történet kapcsán, játékos formában ismerkedtek az Egyház tanításával és értékeivel, megtapasztalva a krisztusi szeretetközösséghez tartozás élményét.

img011

– Színes, változatos programokkal készültünk a gyermekek számára – fogalmazott Benkő Marcell segítő. – A tábor fő helyszínei a Szennai Sportcsarnok, illetve a Szennai Skanzen területe, ahol a múzeumpedagógiai foglalkozások mellett a minden évben visszatérő, nagysikerű focibajnokságunkat is megrendezzük. A gyermekeknek nagymozgásos játékokkal is készülünk: a kendőfogó, a vízibéka-csata és a különböző ügyességi játékok mellett sorversenyt is szervezünk.

img018

A gyermekek 8-9 fős csapatokba osztva táboroznak, egy fiú és egy lány csoportvezető felügyeletével. Sokan érkeznek csonka családból, így ezzel is szeretnénk elmélyíteni a keresztény családmodellt a gyermekekben – fogalmazott Benkő Marcell.

A hitoktatók – köztük Bakterné Magyar Margit – számos ügyességi és hittanos feladvánnyal is készültek a gyerekeknek, akik a népi játékokat és foglalkozásokat is megismerhették. A tábor szentmisével ért véget, melyet Antal Zsolt Benedek plébániavezető lelkész, a tábor szervezője, valamint Kisiván Csaba és Vörös Péter atya celebrált. A tábor végén megköszönték a mintegy 40 segítőnek a szolgálatát, s a gyerekek a búcsúzást követően megígérték, hogy jövőre is részt vesznek a táborban.  

Fotó: Farkas Máté, Nepp Ági

 
Read 1050 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés