Egyházmegyei Ifjúsági Sportnapra hívták a fiatalokat

2022. június 11-én sportnapra hívták a Kaposvári Egyházmegyében élő fiatalokat. A balatonfenyvesi Fekete István Általános Iskola területén megrendezett alkalomra több mint kétszáz fiatal látogatott el, akik különböző sportágakban mérték össze erejüket, ügyességüket.

img007

– Az egyházmegyei ifjúsági sportnapoknak már komoly hagyománya van, az elsőt 2008-ban, Nagyatádon rendeztük – emelte ki Bálint Gábor püspöki biztos, iskolalelkész, a sportnap szervezője. – Úgy láttuk, hogy komoly érdeklődés mutatkozik egy ilyen jellegű rendezvény iránt, mely egyházmegyénkben akkor még újdonságnak számított.

Pár esztendőnyi kihagyás után, az idei évben felelevenítettük az egésznapos eseményt, hogy egyházmegyénk fiataljai újra együtt lehessenek egy lazább, kötetlenebb, mozgásos együttlétben, melyben nagyon szépen megélhető a keresztény hitünk. Nem mindegy, hogyan beszélünk egymással, illetve miként viszonyulunk a győzelemhez, vagy éppen ahhoz, ha veszítünk – fogalmazott Bálint Gábor, majd elmondta: a gyermekek számos sportágban kipróbálhatták magukat, úgymint labdarúgás, röplabda, asztalitenisz, ügyességi versenyek, slackline, gyalogtúra, vagy a hazánkban kevéssé ismert finn játék, a mölkky.

img019

– Az idei, az Ifjúságpasztorációs Iroda szervezésében megvalósult alkalommal szeretnénk újjáéleszteni a sportnapok hagyományát egyházmegyénkben – hangsúlyozta Kisiván Csaba ifjúsági referens, aki kiemelte: a sportnap szervezésében nagy segítséget nyújtottak többek között a Kaposvári Egyházmegye ifjúsági közösségei, az Ifjúságpasztorációs Iroda munkatársai, a Nagyboldogasszony Iskolaközpont több pedagógusa, valamint Laki-Lukács Péter, aki a nap szakmai felelőse volt.

Fotó: Farkas Máté, Kling Márk

 

Read 1013 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés