„Csak a szeretet számít!” – Egyházmegyei Pedagógusnap Tabon

A Kaposvári Egyházmegye intézményeiben dolgozó pedagógusokat köszöntötték Tabon, 2022. június 10-én. A Zichy Mihály Művelődési Központban szervezett ünnepi műsoron a tabi Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai, óvodásai és tanárai működtek közre, melyet követően Varga László megyéspüspök elismerésben részesített több iskolai és óvodai dolgozót.

img002

Az ünnepség egy Szentlélek hívó énekkel vette kezdetét, melyet követően dramatizált mesét adtak elő a nagycsoportos óvodások. Ezután Sternóczky László vezetésével az általános iskola zeneiskolai növendékei adtak elő fúvós hangszeren egy dalválogatást, majd két tanuló a pedagógusokat köszöntötte az ünnep alkalmából.

Az iskola énekkara Nemes Réka tanárnő vezetésével Sillye Jenő: Múlnak az évek című dalát játszotta el, majd Varga László megyéspüspök mondott köszönetet a pedagógusoknak.

img023

– Nélkülözhetetlen a munkátok az intézményeinkben óvodától az iskoláig, a tanításban és a nevelésben – fogalmazott a megyéspüspök. – Rengeteg szeretetet adtok és kaptok. Öröm látni, amikor értik a gyermekek, amit átadtok nekik és öröm látni, ahogyan kibontakozik a kincs a gyermekek életéből. Ezt a munkát ti szeretettel végzitek. Örülök minden örömnek, amit a hivatásotokban megtapasztaltok – hangsúlyozta a megyéspüspök, aki ezt követően a tekintélyről, a hitelességről, a tanítás művészetéről és a spiritualitásról beszélt.

img005

– Csak a szeretet számít, mert minden elmúlik, de a szeretet megmarad. Arra minden diák emlékezni fog, hogy szeretettel voltunk-e irántuk, vagy sem? Elfelejthetik, amit tanultak tőlünk, de azt, hogy szerettük-e őket, egy életen át meg fogják őrizni, s aztán tovább is adják. Köszönöm, hogy vagytok, legyetek iskoláink, óvodáink szeretet-nektárjai! – fogalmazott a főpásztor.

– Nagy örömömre szolgál, hogy két év kihagyás után ismét együtt ünnepelhetünk. Ünnepeljük a személyes találkozást, a pedagógusnapot, a tanév végét – hangsúlyozta Sziliné Kardos Erzsébet EKIF igazgató, aki elmondta: a Kaposvári Egyházmegye minden évben megköszöni a pedagógusok és a nevelési-oktatási intézményekben dolgozók munkáját, amelyet díjak, jutalmak átadásával is kifejez. Az idei évben Varga László megyéspüspök a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított országos kitüntetést, a Szent Gellért-díjat; illetve püspöki oklevelet adott át.

A Szent Gellért-díj arany fokozatában részesült Bodóné Pető Magdolna, a Nagyboldogasszony Iskolaközpont tanára; illetve Bogáthy József, a Nagyboldogasszony Iskolaközpont nyugalmazott tanára.

A Szent Gellért-díj ezüst fokozatában részesült Hajdu Jolán, a Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanítója; illetve Tóth István Árpádné, a Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanítója.

Püspöki elismerésben részesült:

- A kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából Dénesné Lassu Andrea tanító; Kalocsainé Pintér Mónika tanár, Szerbné Szabó Katalin tanár, Stróbel János karbantartó.

- A tabi Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola és Óvodából Olach Jánosné dajka; Princz Gábor tanár; Wilhelmné Dudás Ilona tanító.

- A Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda Zalaszabari Tagintézményéből Balogh Andrea tanító, tanár.

- A Szent Margit Katolikus Óvodából Arnold Józsefné dajka.

A pedagógusnapi műsor végén az iskola ötödik osztályos tanulói Sifter Gergely osztályfőnökkel, püspöki biztossal együtt adták elő zenés műsorukat, melyet követően közös ebéddel zárult az ünnepség.

Fotó: Kling Márk

Videó: Szerafin Zoltán

 
Read 1559 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés