Te Deum a tabi Szent Gellért Általános Iskolában

2022. június 8-án tartotta év végi hálaadó szentmiséjét a tabi Szent Gellért Általános Iskola közössége. Az Utolsó Vacsora-plébániatemplomban celebrált szentmisét Varga László megyéspüspök mutatta be.

 img003

A főpásztor prédikációjában a Királyok könyvéből való olvasmány kapcsán a Kármel-hegyi áldozatról beszélt, majd az imában és a szeretetben való kitartásra és növekedésre hívta a gyermekeket.

 – Következik a nyár. Csak a tanítási időszaknak van vége, azonban nincs vége az imának. Minden katolikus diáknak folytatnia kell az imát, a szentmisére járást, a jócselekedetek gyakorlását. Minden katolikus diáknak gyakorolnia kell a jóságot, a szeretetet a szünetben is. Kérjétek a Szentlélek tüzét, hogy gyújtsa lángra a szíveteket, hogy teljes szívből tudjatok szeretni. A szüleiteket, testvéreiteket, a barátaitokat, a Jóistent. Kérjétek a Szentlelket, hogy egyre többet tudjatok teljes szívből imádkozni.

Ahogyan növekedtek, úgy cserélitek a ruhatárotokat. Egy nyolcadikos már nem tud az elsős cipőjében járni, mert már szorít neki. A lelkünknek is növekednie kell. Másképp kell imádkoznia egy elsősnek és másképp egy nyolcadikosnak. Közben történt valami, eltelt nyolc év és testileg-lelkileg nagyobbak lettetek. Azt kívánom nektek, hogy ne hagyjátok abba az imát, a templomba járást, a jócselekedeteket, s hogy növekedjetek tovább a szeretetben – fogalmazott a megyéspüspök.

A teljes prédikáció megtekinthető:

Fotó: Kling Márk

Videó: Szerafin Zoltán

 
Read 658 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés