Megkezdődött a Szabadság Krisztusban Szeminárium

Október 18-án csütörtökön este közös dicsőítéssel vette kezdetét a 8 héten át tartó Szabadság Krisztusban Szeminárium. A Joppé Evangelizációs Központ és a Szent Fausztina Irgalmasság Háza közös szervezésében indult szemináriumra mintegy 45 fő jelentkezett előzetesen, akik összesen négy kiscsoportban mélyítik el magukban az elhangzott tanításokat, melyeket Varga László megyéspüspök tart.

“Teremtettségünkből fakadóan az a szabad közöttünk, aki önként, szeretetből függővé teszi magát a másik embertől, Istentől. Nem tudunk kapcsolatok nélkül élni. Ha pedig választanunk kell, akkor olyan kapcsolattól kell függővé tenni magunkat, amelyik a legnagyobb Szeretet.

Amikor valaki nagyon mély barátságban él egy másik emberrel, akkor a barátságában szabadság élménye van. Amikor valaki önként, szeretetből függ a másiktól mert szerelmes, mert szereti a másikat, – bár megvan kötve az élete, mert függ a másiktól – nagyon mély belső szabadságot él meg.

A szentek a legnagyobb Szeretettől tették függővé magukat, s mérhetetlenül szabadok voltak, miközben az életük teljesen leegyszerűsödött egyetlen kapcsolatra. Szabadság élményük volt.

Választanunk kell a kétféle szabadság között. A világ által felkínált szabadság azt jelenti, hogy válj szabaddá mindentől és mindenkitől. Ezt úgy hívom, hogy szabadosság. Az Isten által felkínált szabadság pedig azt jelenti, hogy válj szabaddá a Vele való kapcsolatra, a Szeretetre, a legnagyobb szeret-kapcsolatra, Istenre.

A választás szabadsága a miénk. Ezt kaptuk Istentől, s aki ebben a szabadságban él, az növekedni fog a szeretetben és a szabadságban is.” – fogalmazott a megyéspüspök tanításában.
282

283

284

285

 

 
Read 771 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés