„Mária, az én égi édesanyám” – értékelték a rajzpályázatra beérkezett alkotásokat

A Kaposvári Egyházmegye „Mária, az én égi édesanyám” címmel hirdetett rajzpályázatot az Egyházmegye területén élő hittanosok számára. A pályázatra négy korcsoportban, az óvodáskorúaktól a gimnazistákig összesen 576 munkát küldtek be az alkotók, melyeket május 9-én értékelt a zsűri.

img004

A bírálóbizottság tagjai – Galbavy Jenő József SJP, Rumszauer Miklós plébános, Nyulné Németh Erika hitoktató, Nagy Sándor Miklósné Molnár Julia Mária rajztanár és Farkasné Magyar Anikó hitoktató – korcsoportonként arany, ezüst és bronz minősítéssel értékelték a pályamunkákat, illetve néhány esetben különdíjat is kiosztottak. A pályázat lezárultáról a közeljövőben tájékoztatják a hitoktatókat, a díjazottakat a hitoktatókon, valamint a felkészítő tanárokon keresztül értesítik.

img001

– A rajzpályázat céljaként a tehetséges gyermekek felkarolása mellett a hitoktatók munkájának támogatását jelöltük meg – fogalmazott Farkasné Magyar Anikó hitoktató, a pályázat ötletgazdája. – Egyházmegyei szinten a rajzpályázat hiánypótlónak mondható. Kevés vallási témájú, katolikus pályázati lehetőség található a gyermekek, fiatalok számára, mikor a művészeti alkotások terén gondolkozunk – hangsúlyozta Farkasné Magyar Anikó, majd elmondta: szeretnék rendszeressé tenni a vallási témájú képzőművészeti pályázati lehetőségeket a jövőben a gyermekek, vagy akár a felnőttek számára is, így évente várható lesz egy-egy hasonló lehetőség a Kaposvári Egyházmegyében.

A díjak átadása ünnepélyes keretek között 2022. május 28-án, az Egyházmegyei Napon történik, a Nagyboldogasszony-székesegyházban bemutatott, 11.00 órakor kezdődő zsinati záró szentmise végén.

img003

 
Read 541 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés