A Hit és Fény ünnepe a Kaposvári Egyházmegyében

A nemzetközi Hit és Fény közösség és mozgalom 50. évfordulóját ünnepelték a magyarországi tagok a bárdudvarnoki Porta Pacis Lelkigyakorlatos Központban.

img001

A Hit és Fény 1971-ben született Lourdes-ban, Marie–Hélene Mathieu gyógypedagógus és a kanadai Jean Vanier, a Bárka közösség alapítója által, azonban a világjárvány miatt az idei évre tolódott az ünnep. Hazánkban 1986-ban indult útjára a mozgalom, mely sérült emberekkel és családjaikkal vállal közösséget, támogató és elfogadó környezetet biztosítva számukra. Magyarországon tizenkilenc csoportban mintegy kétszázötven tagja van a közösségnek, akik havi rendszerességgel, illetve a nyári táborok alkalmával találkoznak egymással.

img003

A Hit és Fény tagjai Varga László megyéspüspök meghívására érkeztek Bárdudvarnokra, aki immár három éve a magyarországi közösség püspöke. A hétvége folyamán játékos programokon vettek részt a jelenlévők, majd szombat délelőtt a főpásztor előadását hallgathatták meg.

Ezt követően különböző műhelyfoglalkozásokat szerveztek, többek között bibliodrámán, padlóképes foglalkozáson vehettek részt a tagok. A délután folyamán közösen végezték el a lábmosás szertartását, mely a Hit és Fényben régi hagyomány és szinte mindenki bele tud kapcsolódni. Ezt követően tortával és tánccal ünnepelték meg az évfordulót.

img002

Vasárnap a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban, püspöki szentmisével zárult az ünnep, amelyben a helyi egyházközség, illetve a Hit és Fény közösség több tagja is a keresztség, az Oltáriszentség és a bérmálás szentségében részesülhetett.

img043

A szentmise teljes egészében megtekinthető:

 

Fotó: Szerafin Zoltán, Kling Márk

Videó: Szerafin Zoltán

 
Read 710 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés