Nagyböjti lelkinap Zalaszabarban

2022. április 7-én nagyböjti lelkinapot tartottak a zalaszabari Sík Sándor Általános Iskolában. A lelkinapot Kelemen István plébános, az iskola püspöki biztosa a tantestülettel együtt szervezte meg.

20220407 111404           

A nap tematikája és kerete Noé történetére épült. Komoly előkészületek előzték meg a lelkinapot, ugyanis a reggeli imádságok keretében és a hittanórákon Noé történetével foglalkoztak a gyerekek. A lelkinapot megelőzően a szentgyónás is biztosítva volt mindenki számára, amely lehetőséggel szép számmal éltek. A nap szentmisével kezdődött, amely már megadta nemcsak a lelki alapot, hanem a derűs jókedvet is.

 A programok során minden osztály elvégezte a keresztúti ájtatosságot a templom kertjében előkészített stációk mentén, amelyhez az elmélkedési anyagot a „Gyermekek keresztútja a békéért” adta. Nemcsak a szomszédos országban dúló háborúra figyeltünk, hanem az egymás közötti – osztály- és iskolatársak közötti, családjainkban, környezetünkben történő – békétlenségek rendeződéseiért és megelőzéséért is imádkoztunk.

20220408 121026 HDR

 A lelkinap másik kiemelkedő része volt Noé bárkájának osztályonkénti elkészítése, és azok elhelyezése az ebédlő előtti térben csodálatosan kialakított „tropikáriumban”. A nap folyamán sok színes feladattal mélyíthették el Noé történetét a diákok, többek között totó, Bibliaismeret, memóriajáték, találós kérdések, közös éneklés. A bárkába kerülő állatokat a játszótéren kellett megkeresniük a gyerekeknek, ahol azok előzőleg jól elrejtőztek.

Iskolánk a fenntarthatóság programjához is kívánt csatlakozni, amikor újrahasznosított anyagokat használtunk fel a bárkák készítéséhez, valamint, hogy a természetben rendeztünk meg a programunk egy részét. Sugallva a természet óvásának fontoságát és felhívva a figyelmet annak csodáira, különösképp most, a tavasz kezdetén, amikor minden életre kel. A zöldülő, virágzó természet és a madarak csicsergő dallama kísérte kinti programjainkat, sejtetve a Jóisten szépségét és jóságát ezeken keresztül is.

received 1104003246998029

 A diákok sok szép élménnyel és tudással gazdagodtak. Bízunk benne, hogy a húsvéti ünnepüket is szebbé, értékesebbé tette ez a lelkinap. Hála és köszönet a Jóistennek és a tanároknak a rendkívüli és lelkes munkájukért, amellyel ezt a napot ilyen csodálatossá tették.

Forrás és fotó: Sík Sándor Általános Iskola, Zalaszabar

 
Read 632 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés