25 éves a „Kantár”

A kaposvári Szent Imre Plébánia Férfi-köre megalakulásának 25. évfordulója alkalmából szervezett gyalogos zarándoklatot. A férfiak a Szent Imre-templomtól indulva csendes imádság kíséretében zarándokoltak el a Kálváriára, ahol keresztutat jártak, majd a donneri Szent Kereszt-templomban püspöki szentmisén vettek részt.

img004

– A szívünk megtérését kéri a mai evangéliumi szakasz (Jn 7,40–53). –  „Ne keményítsétek meg a szíveteket! Higgyetek bennem!” – mondja Jézus. Higgyetek az evangéliumban! A körülmetélt, hús szív, a nyitott és megtért szív, amelyik tényleg az igazságot keresi, s nem a saját igazát. Ebbe az irányba szeretne vinni bennünket az imént hallott evangéliumi szakasz – fogalmazott a megyéspüspök, majd hozzátette: hogy miként fogadjuk Jézus tanítását, az elsősorban nem Jézuson, hanem a hozzáállásunkon és a szívünkön múlik. A szívünkben van a határ, hogy képesek vagyunk-e meghallgatni, befogadni, megérteni a másikat, vagy csak a saját igazunkhoz ragaszkodunk, s csak azt vagyunk hajlandóak elfogadni.

img010

– Büszkék lehetünk arra, hogy férfi közösségünk huszonöt éve folyamatosan működik. Hála és köszönet Varga László püspök úrnak, hogy amikor a Szent Imre-templom plébánosa lett, a szentségimádás megszervezése után hamarosan meghívót kaptunk tőle az úgynevezett „Élő Kövek” elnevezésű férfi-körbe – fogalmazott Varga Róbert, a közösség tagja.

img020

– Az állandóság jegyében telnek alkalmaink. Plébánosunk, Tomanek Ferenc atya teológiai felkészültsége zsinórmérték az evangélium megértéséhez, elemzéséhez. Az egyórás közös elmélkedés után következik a kötetlen szabad beszélgetés, zsíroskenyér és bor mellett –fogalmazott Varga Róbert, majd felidézte a zarándoklatokat, kirándulásokat, közös programokat, hálát adva a tagokért és az atyákért, akik az idők folyamán vezették az alkalmakat. A szentmisét követően agapéval zárták a zarándoklatot a férfiak.

img022

A kaposvári Szent Imre-templom férfi közössége szeretettel várja a 18-ik életévüket betöltött férfiakat minden hónap első péntekén, 19:00 órától a plébániára közös Szentírás-olvasásra, beszélgetésre, majd agapéra zsíroskenyérrel és borral.

Helyszín: Szent Imre Plébánia Kaposvár – 7400 Kaposvár, Dr. Kovács-Sebestény Gyula u. 2.

További információ: https://szentimreplebania.hu/kantar/

Fotó: Bohár Dániel, Kling Márk

 
Read 969 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés