A Kaposvári Egyházmegyei Karitász is segít a magyar-ukrán határnál

A Kaposvári Karitász munkatársai tartós élelmiszerekkel, tisztálkodó- és tisztítószerekkel megrakott kisbusszal érkeztek a magyar-ukrán határhoz.

img003

– Barabáson, a határ menti fogadóállomáson nyújtunk segítséget a menekülteknek. Rögzítjük adataikat, ellátjuk őket, illetve pihenési lehetőséget biztosítunk számukra, mielőtt továbbindulnának – fogalmazott Feketéné Szabó Márta, a Kaposvári Egyházmegyei Karitász igazgatója, majd elmondta: rövid időn belül újabb kisbusz indul a magyar-ukrán határra Kaposvárról, hogy az addig összegyűjtött adományokat eljuttassa a hazájukat elhagyni kényszerülő emberek számára. Mindemellett a Balaton déli partjára is visznek segélyszállítmányt, ahol a már elszállásolt menekülteket látogatják.

A Kaposvári Karitász továbbra is várja a tartósélelmiszer, tisztálkodó- és tisztítószer adományokat, melyeket hétköznap reggel 8.00 és 11.00, illetve 13.00 és 16.00 óra között lehet átadni a Kaposvári Karitász irodájában Kaposváron, a Füredi u. 65. szám alatt.

Fotó: Kaposvári Egyházmegyei Karitász

***

A Katolikus Karitász emellett gyűjtést is hirdet a Caritas Ukrajnával közös munkájának támogatására. A gyűjtéshez többféle módon lehet csatlakozni:

– a 1356-os adományvonal hívásával (egy hívás 500 forint támogatást jelent)
– online adományozással a szervezet honlapján – www.karitasz.hu – keresztül
– a Katolikus Karitász központi bankszámláján „Ukrajnai háború” megnevezéssel – Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008

 

 
Read 784 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés