Küldetési szentmise a barcsi Krisztus Király templomban

Áprilisban elindult az Élet a Lélekben szeminárium a barcsi Krisztus Király templomban, melyen összesen 24 férfi vett részt. A Joppé Evangelizációs Központ szervezésében Daxner Gábor, Szabó István és Udvardy Márton tartották a szeminárium elmélkedéseit, majd vezették a kiscsoportos beszélgetéseket.

Az összesen 8+3 alkalmas szemináriumon nyolc alkalom a témák elmélyítésére szolgált, illetve a külön alkalmakon sor került az életgyónásra, a Lélekáradásért való imára és a küldetési szentmisére. A szeminárium záró alkalmára, a küldetési szentmisére – melyet Varga László megyéspüspök, Sass Rudolf barcsi plébános és Keczely Károly kétújfalui plébános közösen mutatott be – június 7-én este került sor.

A főpásztor prédikációjában a Szentlélekkel való találkozásáról tett tanúságot.

„Szentlélek van, én találkoztam Vele, s szeretnék tanúságot tenni erről a találkozásról. Cantalamessa kapucinus atya könyvében olvastam, hogy két ponton érhetjük tetten a Szentlelket: a Szentírás igéjében és a személyes tapasztalatunkban. Be kell vallanom, hogy én nem tartoztam a karizmatikusok közé egészen addig, míg meg nem tapasztaltam, hogy a Szentlélek itt és most, ma, mekkora erő.” – fogalmazott a megyéspüspök.

A szeminárium gyümölcseként elindul a barcsi férfikör, melynek tagjai rendszeresen összegyűlnek a plébánián Bibliaolvasásra és közös imádságra.

Operatőr: Szerafin Zoltán
Fotó: Kling Márk
 

 
Read 1015 times

Media

Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés