Somogy Polgáraiért Díjban részesült egyházmegyénk hitoktatója

Évről évre a Megyenapon ismeri el a megye vezetése azon kiváló somogyiak teljesítményét, akik sokat tettek szűkebb és tágabb közösségükért, településükért, megyénkért. A megyei közgyűlés döntése ezúttal is megszületett, de akárcsak egy éve, a jelenlegi vírushelyzet miatt az elismerések személyes átadása egy későbbi időpontban történhet meg. 

img1

Az idei évben a Somogy Megyei Közgyűlés Somogy Polgáraiért Díjjal ismerte el Katona István Jánosné hitoktató, a barcsi LOGOSZ Egyesület elnökének munkáját.

A LOGOSZ - Civilek a Barcs-kistérségi Keresztény Fiatalokért Egyesület által szervezett programokon, táborokban és találkozókon a zene és a közösségi élmények útján szólítják meg a fiatalokat. A több száz volt és jelenlegi hittanos évtizedek óta jár az egyesület által szervezett eseményekre. Bea néni – ahogyan mindenki ismeri – a Kaposvári Egyházmegye hitoktatója, illetve a barcsi Mustármag Együttes vezetője és alapítója.

img2

 

A díjazottak:

A Somogy Megyei Közgyűlés 2021. szeptemberi döntése értelmében a megye legmagasabb szintű elismerését, Pro Comitatu Somogy kitüntetést adományozott prof. dr. h.c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány Kuratóriuma elnöke, a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia alapítója számára. 

Somogy Polgáraiért Díjjal ismerte el a Balatonszabadi Népdalkör EgyesületBánkuti Béláné bárdudvarnoki nyugalmazott gyógyszerész, a százéves Siófoki Bányász SEdr. Gippert Róbert kaposvári állatorvos, dr. Fogas János, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház osztályvezető főorvosa, Katona István Jánosné, a barcsi LOGOSZ Egyesület elnöke, Koppány Zoltán Miklós, a Magyar Veterán Repülők Somogy Megyei Egyesületének elnöke, Németh Julianna, a Somogyiak Baráti Körének elnöke, Németh Nándor, junior világ- és Európa-bajnok, felnőtt világbajnoki bronz­érmes, többszörös felnőtt magyar bajnok siófoki úszó, dr. Simonics Zsolt, a Kaposi Mór Oktató Kórház Marcali Telephely Sürgősségi Betegellátó Osztály osztályvezetője és Zana István, a Koppányvölgye Idősek Otthonának ügyvezető igazgatója tevékenységét. 

Somogy elismert értékeiről is közgyűlési határozat született. A döntés értelmében a megye vonzerejének növeléséhez, megyénk népszerűsítéséhez nagymértékben hozzájárult a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület székháza és a benne folyó kulturális tevékenység, a Szőkedencsi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület, valamint az őrtilosi, Nemzeti Emlékhellyé nyilvánított Zrínyi-újvár, ezért számukra az Örökségünk – Somogyország Kincse kitüntető címet adományozza a Somogy Megyei Közgyűlés. 

Forrás:

- Barcsihirek.hu

http://www.barcsihirek.hu/hirek/helyi-hirek/barcsi-kituntetettet-unnepel-somogyorszag?fbclid=IwAR1QkqasJBSyEOEz2eyeiSmGolLHHy3OZlOdTUL5QLMDcBSOLD4SuvTPpKU

- Sonline.hu

https://www.sonline.hu/helyi-kozelet/2022/01/a-somogyiak-hite-es-szorgalma-kijelolte-az-utat-a-kozossegnek

Fotó: Lambert Attila

 
Read 657 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés