Egyházi Könnyűzenei Napot tartottak Marcaliban

2021. december 19-én, vasárnap délután Egyházi Könnyűzenei Napot tartottak a marcali Kiss László Városi Sportcsarnokban.

269692262 1859573214242895 4031518383341100104 n

A rendezvényt Szaka Zsolt, a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület elnöke nyitotta meg, majd a Marcali Fény Gyermekei Katolikus Zenekar lépett színpadra Ságvári Róbert vezetésével, akik dicsőítő dalokat játszottak.

image008

Az előadásukat követően dr. Gyulainé Domján Zsuzsanna hitoktatónő adventi kvízjátékra hívta a jelenlévőket, majd Tölgyesi Dávid somogysámsoni plébániai kormányzó osztotta meg gondolatait. A plébániai kormányzó beszélt papi munkájáról, életéről, hivatásáról.

image002

Az est második felében a nagykanizsai Magvető Közösség dicsőítő koncertje következett Némethné Horváth Emília (Memi) vezetésével.

image006

A Könnyűzenei Nap végén Varga László megyéspüspök osztotta meg gondolatait. – „Kezdjünk el végre szeretni!” – idézte Assisi Szent Ferencet a megyéspüspök. – Kezdjünk el végre szeretni és megtért, megújult keresztényként jelen lenni! A világ sóvárogva várja, mi pedig szégyenlősen elbújunk – hangsúlyozta a főpásztor, majd így folytatta: – a tanítványok is akkor kezdtek el igazán tanúságot tenni, mikor betöltötte őket a Szentlélek. Ezt az új pünkösdöt várom az egyházmegyénkben is, hogy minél több olyan pap, szerzetes és világi hívő legyen, akiben ég ez a tűz, a Szentlélek tüze – fogalmazott a főpásztor, majd megáldotta a jelenlévőket.

image003

A program ideje alatt a Marcali Hétszínvirág Általános Iskola kiállítását tekinthették meg a jelenlévők, melyet a gyermekek által készített karácsonyi díszekből rendeztek.

A rendezvényt a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület; a Kaposvári Egyházmegye; a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Marcali Csoportja; illetve az Audioproservice.hu Kft csapata, Kuti Zoltán vezetésével közösen szervezte.

Fotó: Kiss Kálmán, Kling Márk

 
Read 929 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés