Nyitott napot tartottak a MATE Keresztény Értékrendű Vezetőképző Szakirányú Továbbképzésén

A MATE Kaposvári Campusának Keresztény Értékrendű Vezetés szakirányú továbbképzés nyitott napjára a hívták a jelenlegi, illetve volt hallgatókat a szervezők. A 2021. december 10-én megtartott nyitott napon Uzsalyné Dr. Pécsi Rita neveléskutató, illetve Dr. Csonka Arnold egyetemi docens előadását hallgathatták meg a jelenlévők.

image001

– Kiváló előadásokat hallgathatunk a vezetés és a Biblia kapcsolatáról, a vezetés napi gyakorlatával kapcsolatban – emelte ki Dr. Kőmüves Zsolt egyetemi docens, szakfelelős. – A mai nap egyben alumni találkozó is, ami azt jelenti, hogy a régi és az új hallgatóink is itt vannak közöttünk. Az előadást követően kötetlen beszélgetésre is lesz lehetőség, majd egy éttermi vacsorával zárjuk az évet.

image003

A képzés létrejöttekor egyeztettünk a történelmi egyházak vezetőivel, s együtt raktuk össze a tantárgyi tematikát. Megállapodtunk abban, hogy a tantárgyak ötven százalékát az egyházak oktatják, a fennmaradó ötvenet pedig mi. Képzésünkön oktat többek között Dr. Rumaszauer Miklós atya, aki a keresztény közösségek vezetéséről beszél; illetve Pongrácz Máté evangélikus lelkész, aki a keresztény értékrendről tanít. Az oktatók között szerepel még Jóföldi Endre, illetve Steinbach József református püspök is.

Számtalan megyéspüspök támogatását élvezzük, többek között Varga László kaposvári megyéspüspök, illetve Szemerei János evangélikus püspök is a képzés mellé állt.

image002

Képzésünkre bárki jelentkezhet, akinek valamilyen főiskolai, vagy egyetemi diplomája van. Azok, akik gazdasági végzettséggel rendelkeznek, a kimenetkor keresztény értékrendű szakközgazdász diplomát kapnak, akik pedig egyéb diplomával rendelkeznek, ők keresztény értékrendű vezető diplomát fognak kapni.

Az interaktív képzés kétféléves, melyben a gyakorlatra és tréningekre helyezzük a hangsúlyt. A frontális oktatás körülbelül húsz százalékot tesz ki a teljes oktatási palettából, a fennmaradó nyolcvan százalék interaktív gyakorlat formájában valósul meg – fogalmazott Dr. Kőmüves Zsolt.

Fotó: Kling Márk

Videó: Szerafin Zoltán

 
Read 699 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés