Csillagtestvérek éjszakája Kaposváron

Az elhunyt gyermekekre emlékezve imádkoztak advent harmadik vasárnapján, december 12-én este a kaposvári Kossuth téren, a Csillagtestvérek éjszakáján.

img 003

Az egész világot átölelő gyertyagyújtás alkalmával a Föld minden pontján este 7 órakor gyújtják meg gyertyáikat az emlékezők, így amint egy gyertya elalszik az egyik időzónában, egy másik felgyullad. A fényhullám 24 órán keresztül öleli át a bolygót.

img 008

A megemlékezésen a Csiky Gergely Színház két művésze, Török Saca és Fándly Csaba előadását követően Szabó Szilárd evangélikus lelkész osztotta meg gondolatait.

– Reménységgel állhatunk itt a mai estén és bizakodó hittel várhatjuk a holnapot. Reménységünk alapja nem más, mint Isten ígérete, mely szerint eljön az idő, mikor újjáteremt, újjáalkot mindent. Jézus harmadnapon feltámadt a halálból bizonyságául annak, hogy Isten irgalmas és szeretete erősebb a halál hatalmánál. Nem a halálé, hanem az életé az utolsó szó – fogalmazott az evangélikus lelkész.

img 013

A lelkész szavait követően a szülők Dr. Petró László református lelkipásztor és Varga László megyéspüspök vezetésével a Nagyboldogasszony-székesegyház oldalához vonultak, ahol mécseseikkel egy pillangó alakját formázták meg, mely a lelkek fájdalommentes búcsúzásának jelképévé vált. A szülők fehér léggömbökre írták gyermekük nevét, melyek az előző évekkel ellentétben most nem szálltak az ég felé, hanem világító fényfolyosót alkottak.

img 016

Az emlékezést Varga László megyéspüspök imádsága és áldása zárta, aki az áldás szavait követően meghívta a jelenlévőket: egy év múlva, a csillagtestvérek éjszakáján szentmisét celebrál az addigra már elkészülő Nagyboldogasszony-székesegyházban, ahol a családok közösen imádkozhatnak majd elhunyt szeretteikért.  

Fotó: Kling Márk

2021.12.12.

 
Read 978 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés