Öt éve gondoskodással, szeretettel az idősekért

2016. november 30-án, 95 lakóval nyitotta meg kapuit Zselickislakon a Zselic Katolikus Idősek Otthona. Intézményünk az elmúlt öt év során sokat fejlődött úgy az egészségügyi ellátást, mint a szociális gondozást illetően. Szakképzett munkatársaink nem csupán egy munkahelyként, hanem második otthonukként tekintenek az otthonra, hiszen rengeteg emberi kapcsolat köti őket ide. Több mint 100 lakónk van, akik idős éveiket szeretetben, nyugalomban, biztonságban és keresztény értékrendű környezetben tölthetik.

img 003

Az elmúlt öt év sok örömmel, munkával, nehézséggel és sikerrel volt teli, így úgy éreztük, van mit ünnepelnünk. Csütörtökön délután, intézményünk kápolnájában munkatársainkkal, lakóinkkal és meghívott vendégeinkkel, támogatóinkkal, barátainkkal, jótevőinkkel közösen tekintettünk vissza ez elmúlt öt évre.

Intézményünk vezetője, az egyházmegye vagyonkezelője Világos Krisztián születésnapi rendezvényünkön számokban is összegezte az elmúlt öt évet.

img 002

„Az elmúlt öt évben áldás volt mind az 1825 szentmisén, amit itt bemutattak, 344 millió lépésen, amit emberek, emberekért tettek, 2100 közösségi programon, 25 ezer fürdetésen, 720 ezer adag étel elkészítésén, 3800 orvos-beteg találkozáson, 2560 hektár fűnyíráson, négymillió nyolcszázezer érintésen, körülbelül kétmillió mosolyon, 289 gondoskodással teli életen, és végül de nem utolsó sorban 65 ember életén, akinek munkahelye és második otthona intézményünk!”

img 004

Születésnapi rendezvényünkön Benedek Andrásné lakó, a Zselic Katolikus Idősek Otthona Érdekképviseleti Fórumának elnöke a lakók nevében köszönetet mondott a munkatársaknak, az otthon vezetésének. Így fogalmazott: „Megkaptunk mindent amire szükségünk volt, főként sok szeretetet. Minden dolgozó érezteti velünk, hogy fontosak vagyunk és megérdemeljük ezt a szeretetet!”

img 006

Az eseményen Gelencsér Attila, Kaposvár és a térség országgyűlési képviselője köszönetet mondott az alapítónak, a Kaposvári Egyházmegyének azért, hogy öt évvel ezelőtt megnyitották az intézményt, ahol biztonságban, kényelmesen, oltalom alatt tölthetik napjaikat az otthon lakói.

„Fontos nekünk a tudat, hogy békés, boldog időskort tudunk önöknek biztosítani.” – fogalmazott Gelencsér Attila.

Az eseményen részt vett Balás Béla püspök atya, a Zselic Katolikus Idősek Otthonának alapítója építtetője, Varga László megyéspüspök, intézményünk fenntartója, aki ünnepi beszédében köszönetet mondott az intézmény alapítóinak, vezetőségének, munkatársainak munkájukért, a lakóknak azért, mert a Zselic Katolikus Idősek Otthonát változtatták.

img 009

„Egy dolgot változtatnék az intézmény nevén: legyen Zselic Katolikus Idősek Szeretetotthona, hiszen mindannyiunknak szüksége van az otthon szeretetére, vagy a szeretet otthonára.” – hangsúlyozta Varga László megyéspüspök.

Fülöp Attila az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára már az alapkőletételen is ott volt, és figyelemmel kísérte az intézmény életét. Most nem tudott velünk együtt ünnepelni, de levelében méltatta otthonunk munkatársainak áldozatos munkáját, odaadását, elhivatottságát.

img 023

Az ünnepség végén elismerésben részesültek munkatársaink, majd ünnepi szentmisét pontifikált Varga László megyéspüspök és Balás Béla emeritus megyéspüspök, az intézmény építtetője és első fenntartója.

Születésnapi rendezvényünket Balázs Izolda énekkel, Újláb Gábor zongorajátékkal tette ünnepélyessé. Az esemény ünnepi estebéddel és állófogadással ért véget.

Szöveg: Zselic Katolikus Idősek Otthona

Fotó: Kling Márk

 
Read 1370 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés