"Szeretetével jön felém Istenem" – egyéves a Kaposvári Imádság Háza

November 3-án hálaadó szentmisével ünnepelték a kaposvári JUBILATE Imádság Háza szolgálatának egyéves fennállását a Kaposvári Egyházmegyében.

image018

A Püspökség kápolnájában elindított szolgálat célja, hogy az egyházmegyében minden forrás az állandó, folyamatos imából és imádásból fakadjon. A szolgálók napi nyolc órában folytatnak közbenjáró imát különböző formákban: csendes szemlélődéssel, a Szentírás igéjével vagy énekes, hangszeres dicsőítéssel.

Közbenjárnak a Kaposvári Egyházmegye és az egész egyház megújulásáért, az evangelizációért. Imádkoznak megtérésekért, a Szentlélek új kiáradásáért és Izraelért, a szövetség népéért; valamint a társadalom megújulásáért, hogy a halál kultúrája helyett a szeretet civilizációja valósuljon meg a világban. Mindezek mellett naponta imádkoznak a Szent Fausztina Irgalmasság Háza és a JUBILATE Imádság Háza szolgálóiért és szolgálataiért.

image009

A hálaadó szentmisét Varga László megyéspüspök celebrálta. A főpásztor prédikációjában kiemelte:

– Hálás vagyok a Jóistennek, hogy egy évvel ezelőtt elindulhatott a Jubilate Imádság Háza szolgálat a püspökség kápolnájában. Egy éven keresztül, még a szigorú Covid intézkedések alatt is folytatódott az ima hétköznaponként, munkaidőben.

Hálát adok azokért a testvéreinkért, akik odaajándékoznak a 168 órából egyet annak, aki a legjobban szereti őket: az Úr Jézus Krisztusnak. Ez talán nem is olyan sok, ha arra gondolunk, hogy ő mindent odaadott számunkra.

image006

Ezt a szentmisét hálából ajánlom fel ezért a szolgálatért. Minden reményem az, hogy kibővülhet 7/24-es szolgálattá, ami annyit jelent, hogy nem csak munkaidőben végezzük a dicsőítést és imádást, hanem éjjel-nappal, minden nap. Reményeink szerint ez már nem a Püspökség kápolnájában fog megvalósulni, hanem az épülő Irgalmasság Házában.

Szeretnénk, ha ez az imádás a protestáns testvéreinkkel együtt jöhetne létre. Kérem az imáitokat, hogy ez valóra válhasson, s hogy folyamatosan mehessen ebben a városban a dicsőítés és az imádás, ami a szíve-közepe mindennek – fogalmazott a főpásztor prédikációjában.

Az ünnepi szentmisén a Meghívtál zenekar nyújtott zenei szolgálatot.

Az Imádság Háza szolgálataira jelentkezni lehet az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Fotó: Kling Márk  

2021.11.04.

 
Read 1069 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés