„Ne félj, ne ítéllek el!” lelkigyakorlat a magzatvesztés sebeinek gyógyulásáért

Befejeződött a balatonboglári egyházmegyei nyaralóban tartott „Ne félj, nem ítéllek el!” lelkigyakorlat, mely a magzatvesztés sebét hordozó sorstársaknak nyújt segítséget. A kis létszámú társaság heterogén volt abban a tekintetben, hogy gyermekét spontán vetélés, abortusz vagy lombikeljárás folyamán vesztette el. Ennek ellenére igazi sorsközösségé kovácsolódtak össze a résztvevők, egymást segítve és erősítve a gyászfeldolgozásban.

Abban is különböztek, hogy ki milyen régóta hordozta fájdalmát. Megrendítő volt mindannyiunknak annak a fiatal párnak a sorsa, aki pont ezekre a napokra várta gyermeke megszületését, és ehelyett a magzatvesztés fájdalma markol most a szívükbe…

img2

Egy idősebb érintett így fogalmazott: „30 éves történet, amit nem dolgoztam fel, sok sebem ebből a tőből fakadt és burjánzik… őrületes gubancban élek”.

A napok előrehaladtával formálódtak a szívek is. Bár lelkileg megterhelő volt, így vallott erről az egyik résztvevő: „jól esett kimondani a gondolataimat ilyen mélységben”. Más ezt emelte ki: „haladás az életemben, hogy szembe tudok nézni a félelmeimmel”.

Az Úr átölelő, tapintatos szeretetét minden nap megérezhettük, akármilyen mély sebek szakadtak is fel. „Szembesülni öröm és hatalmas megpróbáltatás.” Ahogy egy részvevő összegezte: „végül is Isten nagyon jó, mindig erre jutok”.

img3

A záró gondolatok egy csokrával szeretnénk hálát adni a mennyei Atyánknak minden kegyelméért:

„A mi kapcsolatunk erősödött, többek között ennek a hétvégének köszönhetően.”

„Istenkapcsolatomat mélyítette ez a lelkigyakorlat. Bízom benne, hogy ez is a Jóisten tervének része volt. Eljutottunk a mai kisimult lelkünkhöz.”

„Ha azt is hittük, Istennel vagyunk, nem voltunk… figyeljünk arra, miért romlik az életünk, és kérjünk segítséget jó helyen!”

„Láttam az arcát! Megbocsátott nekem!”

image001

Az Úr gyógyító szeretete sok sebet megérintett, és hisszük, hogy mindenki életében elindult a gyógyulás. Dicsőség és hála a végtelenül irgalmas Istennek! Hordozzuk imáinkban továbbra is a magzatvesztés sebével küzdő testvéreinket! A Joppé Evangelizációs Központ már készül a tavaszi lelkigyakorlat megtartására, melynek plakátja hamarosan megjelenik honlapunkon.

Forrás: Joppe.hu

 
Read 487 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés