„Fotókiállítás az örömről” – megnyílt a Mélyben és Reményben Alapítványt bemutató tárlat

A Mélyben és Reményben Alapítvány gondozottjainak életét bemutató fotókiállítás nyílt október 14-én, csütörtökön a kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban.

image010

A tárlaton Lelovics Béla, az alapítvány alapítójának fényképein keresztül kaphatunk bepillantást a Kaposvár és környékén mélyszegénységben élő családok mindennapjaiba.

– Ez a kiállítás a szeretet öröméről szól – kezdte megnyitóbeszédét Varga László megyéspüspök. – Aki szeret és szeretve van, az örül. Ha végig nézzük a képeket, akkor látjuk, hogy a szeretet és élet öröme átsugárzik az egész tárlaton.

image003

Nagyon kevésszer mondjuk ki a szeretet szót. Értéktelenné vált. A szerelmesek sokszor mondják egymásnak, az édesanyák is gyermekeiknek, de később elfelejtjük kimondani. Mindenkinek szüksége van arra, hogy hallja másoktól a szeretet szavait.

image011

Nem elég csak kimondani, a szeretetet gyakorolni is kell. Minél több olyan cselekedetünk van, amely túlmutat rajtunk és mások felé indít, annál jobban növekszünk a szeretetben.

Nem elég kimondani és gyakorolni, mivel bűnösök vagyunk, a szeretetet gyógyítani kell. A szeretetünk már egész kisgyermekkorunkban megsebződik, és mi is megsebezzük mások szeretetét. A gyógyítás nagyon egyszerű: a bocsánatkérés és megbocsátás szavait, cselekedeteit kell gyakorolnunk mások felé. Ezáltal gyógyítjuk a másikat és növekszünk a szeretetben – fogalmazott a főpásztor.

image004

– Miért választottuk ezt a témát, hogy öröm? – tette fel a kérdést Mohayné Farkas Ibolya, az alapítvány vezetője. – Azt gondoltuk, hogy ebben az aggodalmakkal teli időszakban arra szeretnénk irányítani a figyelmet, hogy vegyük észre: rengeteg öröm van az életünkben. Azok a családok is tudnak nevetni, jókedvűek lenni, akiknek nagyon súlyos gondjaik vannak. Mindannyian észrevehetjük az életünkben azokat az apró dolgokat, amelyek örömet jelentenek. Erre figyeljünk, ne a nehézségekre és aggodalmaskodásra okot adó dolgokra – fogalmazott Mohayné Farkas Ibolya, az alapítvány vezetője; majd a támogatott gyermekeket kérdezte örömeikről, vágyaikról.

image007

A kiállítás november 2-áig tekinthető meg, a kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár emeleti olvasótermében.

Fotó: Kling Márk

2021.10.15.

 
Read 586 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés