Több vagy, ha adsz! – Megnyitották a regisztrációt a „72 óra kompromisszum nélkül” akcióra

Idén is megrendezik, immár 14. alkalommal az ország legjelentősebb önkéntes ifjúsági akcióját. A katolikus, református és evangélikus egyházak összefogásával létrejövő „72 óra kompromisszum nélkül” a hagyományoknak megfelelően október második hétvégéjén, október 8. és 10. között zajlik majd azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az önzetlen segítségnyújtás és az önkéntes munka fontosságára.

img1

A „72 óra” honlapján már megnyitották a regisztrációs felületet, várják az önkéntesek jelentkezését.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is meglepetés lesz a jelentkezők számára, hogy milyen feladatot kapnak az önkéntes segítségnyújtásra szánt hétvégére. Október 7-én este, a megnyitó ünnepségen derül ki, hogy játszótér-felújítás, erdőtakarítás, kerítésfestés, vagy éppen szociális segítségnyújtás lesz-e az a feladat, aminek elvégezésére 72 óra áll a rendelkezésre.

img2

Mivel a hétvégi önkéntes szolgálat iskolai közösségi szolgálatként is végezhető, a szervezők kiemelten kérik a pedagógusok segítségét is abban, hogy tájékoztassák és ösztönözzék a diákok részvételét a „72 óra kompromisszum nélkül” akcióban, ami nem mellesleg csapatépítő programnak is nagyszerű.

img3

Az egész országban és a határon túl is zajló akció keretében évről évre 7–9 ezer fiatal valósít meg több száz önkéntes projektet helyi koordinátorok vezetésével. Nemcsak az önzetlen segítségnyújtásban rejlő örömre szeretnék ezzel felhívni a szervezők a fiatalok figyelmét, hanem a társadalom számára is szeretnék megmutatni, hogy a fiatalok nagyon sok mindenre képesek egy jó ügy érdekében. Erre utal az akció szlogenje is: „Több vagy, ha adsz!”.

A járvány miatti nehéz időszakban pedig nagyon nagy szükség a reményre, a megerősítésre, ezért is választották az idei év bibliai mottójának a „Ne félj, mert veled vagyok!” (Ézs 43,5) mondatot.

További információ és regisztráció a „72 óra kompromisszum nélkül” honlapján.

Forrás és fotó: 72 óra kompromisszum nélkül

 
Read 484 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés