Kaposvári egyházmegyés fiatalok a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson

A Kaposvári Egyházmegyéből sok fiatal vett részt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson. Voltak, akik tanulmányaikból kifolyólag már Budapesten tartózkodtak és egyénileg vettek részt és voltak, akik lelkiségi mozgalmakkal, vagy családjukkal együtt voltak jelen a Kongresszuson.

A Kaposvári Egyházmegye Ifjúságpasztoriációs Irodája is szervezett utat a NEK-re. Ezen egy kisebb létszámú, de annál lelkesebb csapat vett részt, Kisiván Csaba ifjúsági referens vezetésével. A csoport tagjai az Egyházmegye több pontjáról – Nagykanizsa, Kaposvár és Barcs – csatlakoztak.

image 4 of 4

A fiatalokkal a csütörtöki napon utaztunk a Kongresszusra. Csütörtök délután ellátogatunk a Széll Kálmán-téri missziós színpadhoz, majd este a Szent István Bazilikába a közösségek szentségimádására. Véleményem szerint ez volt a legmeghatározóbb „találkozásunk” a hét folyamán. A pénteki napon a Szent István-téri vásáron, majd az este folyamán az Ákos-koncerten és a Forrásponton vettünk részt. Szombaton a Margit-szigeti családi napra zarándokoltunk, majd este a bíborosi szentmisén és a fáklyás körmeneten vettünk részt a háromszázezer zarándok között. A vasárnapi pápai szentmise is meghatározó élmény volt számunkra, hiszen testközelbe került hozzánk a pápa, amikor elhaladt a pápamobilon a zarándokok között.

image 3 of 4

Hálásak vagyunk mindenkinek, akik lehetővé tették, hogy ez a Kongresszus megvalósulhasson, és imájukkal kísérték a résztvevő fiatalokat!

Gyürüsi Zsolt beszámolója

 

 
Read 618 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés