Családi napot tartottak a Szent Margit Katolikus Óvodában

Szeptember 24-én családi napot tartottak a Szent Margit Katolikus Óvodában. Az idén harmincéves óvoda egy héten át tartó programsorozattal ünnepli a jubileumot, melynek keretében a családokat hívták egy közösen töltött, vidám délutánra.

image 8 of 13

Eltelt harminc év óvodánk életéből – fogalmazott Takács Orsolya intézményvezető. – Isten gondviselésének hála, sok-sok támogatónk akadt mind a családok, mind az egyházmegye részéről. Hálásak vagyunk a szülőknek, akik minket választanak, s bízunk benne, hogy a jövőben még inkább növekedni fog a katolikus óvodába járó gyermekek száma – emelte ki az intézményvezető, majd elmondta: az óvodai foglalkozásokon nagy hangsúlyt fektetnek a családi életre nevelésre.

image 11 of 13

Az ünnepi alkalom vendége volt Mohayné Farkas Ibolya, a Mélyben és Reményben alapítvány elnöke, aki az alapítvány által támogatott rászorulók életébe adott bepillantást fényképes előadása által. A hét folyamán gyűjtést szerveztek az óvodában, a szülők tartós élelmiszer, ruhanemű, illetve pénzadományokkal támogatták a rászoruló családokat.

image 10 of 13

A nap második vendége Stift Zoltán, Angelico atya volt, aki rajzos evangelizációs foglalkozással készült a gyermekek számára.

– Körülbelül 15-20 éve foglalkozom rajzos evangelizációval. Nagyon bátorító számomra, hogy találkozhattam a kicsikkel, akik újra megerősítették bennem azt, hogy működik a módszer – fogalmazott Angelico atya, majd hangsúlyozta: a kép nyelvén szeretné közelebb vinni a gyermekekhez az evangéliumot.

image 2 of 13

Az ünnepi alkalmat Rosta Géza vidám műsora zárta, aki a gyermekeket is bevonva a zenélésbe, gitárkísérettel adott elő az általa megzenésített versekből.

Fotó: Kling Márk

Videó: Szerafin Zoltán

 
Read 604 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés