Megáldották a Házaspárok útját Homokkomáromban

Sokat hallottunk már az óbudavári Házaspárok útjáról. Több ismerős házaspár járt már ott, hogy elmélkedjen és töltekezzen az egyes stációk figyelemfelkeltő üzeneteiből. Többször szóba került köztünk is, hogy el kellene mennünk, de mindig elmaradt.

image 4 of 12

De a Jóisten gondoskodó! Most idehozta a Házaspárok útját a helyünkbe. Megkereste és megszólította azokat az embereket, akik által megvalósulhatott az Ő terve. Sokan, sokat dolgoztak rajta. Eltervezték, megszervezték, adakoztak, gyártották, készítették. Mindent a helyére tettek és elkészült. A közösség így tudja létrehozni a nagy értékeket Isten segítségével. Sokan vettek benne részt. Volt, aki kevesebben tett hozzá, volt, aki többet és voltak, akik nagyon sokat. Hála és köszönet mindannyiuknak!

image 2 of 12

Ma volt a szentelés napja, a „hivatalos átadás”. A Jóisten adott hozzá ragyogó időjárást. Elküldte hozzánk Varga László püspök atyát, öt paptestvért, nagyon sok házaspárt a Házas Hétvége közösségből, és sok-sok hívőt, vendéget, hogy részesei legyenek ennek az örömünnepnek. A szentmise kézzel foghatóan közénk hozta Jézus Krisztust, mert Ő is velünk akart lenni a mai napon. A püspöki áldás után minden állomásnál felolvasott elmélkedésekben valóban jelen is volt. Éreztük – érezhettük! Gyönyörű nap volt, magasztos élmény.

image 5 of 12

De ezzel még nem volt vége! A Házas Hétvégében megszokott „háttér angyalai” is tevékenykedtek. Roskadozó, terített asztalokat varázsoltak elő egy szempillantás alatt, amelyek mellett még órákig folyt a csevegés, beszélgetés. Esteledett már, amire a többség hazament. Isten újólag megajándékozta szeretett gyermekeit egy emlékezetes közösségi élménnyel. Bennünket pedig ezen felül egy személyes ajándékkal: a közelünkbe hozott Házaspárok útjával, hogy ne keressünk többé kifogást, hogy miért nem tudunk elmenni. Most már itt van. A miénk is. Ígérjük, hogy újra el fogunk jönni!

Viola Zoltán és Vera

Fotó: Bodó Tamás

 
Read 2138 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés