Roma ifjúsági találkozót tartottak Kaposszentbenedeken

2021. szeptember 4-én roma ifjúsági találkozót tartottak Kaposszentbenedeken. Somos László kaposfői plébános és a Kaposfői Szent Erzsébet alapítvány immáron hatodik éve rendezi meg a találkozót, melyen az idei alkalommal mintegy 150 gyermek vett részt többek között Kaposfőről, Baglaspusztáról és Zalaszabarból.

img 7

„Az idei év központi témája a magvető példabeszéde volt, mely köré játékos és lelki programok szerveződtek. A gyermekek a logikai és ügyességi játékok mellett kipróbálhatták az elektromos terepjárót, a sportlövészetet, vagy a dartsot – fogalmazott Visnyei Gábor szervező.

– A mi tevekénységünk egy áldott munka. Embereken segítünk a szociális szférában, az oktatás révén. Tizenöt éve tanodában dolgozom, gyermekekkel foglalkozom, vidám programokat szervezek nekik, melyekkel segítek boldoggá tenni mindennapjaikat, illetve felzárkóztatni őket a tanulásban. Munkatársaimmal és feleségemmel együtt végezzük tevékenységünket.”

img 2

Varga László megyéspüspök az idei évben is meglátogatta a gyermekeket, akik vallási és magánéleti kérdéseket is feltehettek. A főpásztor az egyik kérdésre válaszolva elmondta:

„Vonzó egyházat szeretnék. Olyat, mely egységet épít és közösséget. Azt gondolom, hogy nektek az egyik legnagyobb ajándékotok a közösség. Közösségben és családban gondolkoztok, ami nagyon fontos számotokra. Nagyon szeretném, ha az egyházmegyében sok közösség lenne. Olyan közösségek, melynek tagjai vigyáznak és figyelnek egymásra, szeretik egymást, örülnek egymásnak és gondoskodnak egymásról. Ilyen közösségbe tartozni nagyon jó!”

img 4

A főpásztorral való találkozást követően a gyermekek állomásos játékra indultak, melyben szórakoztató, játékos feladatokon keresztül mélyíthették ismereteiket a vallással, Bibliával és Jézus tanításával kapcsolatban.

Fotó: Kling Márk

Videó: Szerafin Zoltán

 
Read 832 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés