Kispapok táboroztak Balatonbogláron

Idén is megrendezésre került a már hagyománnyá vált kispaptábor Balatonbogláron, augusztus 29-31. között. Varga László megyéspüspök és Sándor László nagyatádi plébános, hivatásreferens atya meghívta az egyházmegye papnövendékeit, akik a Budapesti Központi Szemináriumban, az Esztergomi Szemináriumban és a győri Brenner János Hittudományi Főiskolán készülnek a papságra.

A tábor közös zsolozsmával, vacsorával és beszélgetéssel kezdődött vasárnap este. Másnap a Reggeli dicséret és a reggeli után a balatonboglári kikötőből vitorlás hajóval Badacsonyba utazott a csapat. A hajót Badacsony felé a főpásztor kormányozta, ezzel is megmutatva a kispapságnak, hogy mit jelent az Egyház hajójának vezetése.

img 2

A badacsonyi ebéd után a kispapok vitorlát bontottak, majd visszautaztak Balatonboglárra. A kötetlen beszélgetésre alkalmas hajóúton lehetőség nyílt egymás mélyebb megismerésére, a természetre való rácsodálkozásra és a pihenésre is.

img 4

A délután folyamán meglátogatta a tábort Molnár Ákos nagykanizsai káplán atya is, aki örömmel számolt be első lelkipásztori tapasztalatairól. Ezt követte az esti szentmise, melyben a megyéspüspök arról tanította a jelenlévőket, hogy engedjék, hogy az Atya akarata teljesedjék be életükben. A szentmise után lecsó főzés következett, majd vacsora után kötetlen beszélgetés és filmezés zárta a napot.

img 3

Kedd reggel Varga László megyéspüpök elmélkedett a spiritualitásról, s az igazi szenvedélyes szeretetről, mely a spiritualitásban gyökerezik. Az elmélkedést követően szentmisével és ebéddel zárult a tábor.

img 5

Összességében elmondhatom, hogy jó közösségben lenni, jó egységben lenni Istennel és az Egyházzal, és jó megélni az Úr vonzását. E három szó - az Egyházmegyei Zsinat kulcsszavai - jellemezték az együtt töltött három napot. Bízom abban, hogy a kezdődő tanévhez elég megerősítést kaphattunk.

Szöveg: Pohnert Dávid

Fotó: Brunczvik Mátyás, Sándor László, Szantner Tamás, Szarka Zoltán, Pohnert Dávid.

 
Read 814 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés