Életvédelmi nap Balatonszentgyörgyön

Az ÉLET útja utolsó állomása Balatonszentgyörgy volt. Az életvédelem jegyében indított körút lezárására a Balaton déli oldalának végén került sor. A kis település lelkes érdeklődőkkel fogadta az előadókat.

A templom padjain csalogatva várta a megjelenteket az ÉLET útjának szórólapja, mely Martin Hudácek alkotása mellett a kaposvári Keleti Temetőben elhelyezett „Meg nem született gyermekek emlékhelyéről” is hírt ad. Az emlékhely alkotója, Kling József szobrászművész, maga is megrendülve mutatta be alkotását, amikor Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén átadásra, megáldásra került.

eletvedelem bsztgy2

Nagyboldogasszony ünnepén zárult a zarándokút, mely számos érdeklődőből váltott ki elhivatottságot, hogy segítsen az életvédelem területén. Az első, nagyon fontos pillanata ennek az elhivatottságnak a lelki adoptálásban való elköteleződés volt. Ez az ígéret, egy kilenc hónapon keresztül vállalt imádság, egy egyedül Isten előtt ismert, veszélyben lévő magzatért.

A balatonszentgyörgyi állomás alkalmával, a megjelentek szinte kivétel nélkül csatlakoztak ebbe a szolgálatba, vállalva a napi 10 perc imádságot. Hisszük, hogy az imának ereje van, és hisszük, hogy Isten megáldja ezt a kezdeményezést.

eletvedelem bsztgy3

Az Udvardy házaspár előadását követően Ungvárszki Imre celebrált ünnepi szentmisét, melyet a megfogant életekért ajánlott fel. A liturgia keretében adott helyet a lelki adoptálás fogadalomtételének is.

Ezzel az alkalommal lezárult a zarándokút, de az életvédelem jegyében már újabb eseményeket és rendezvényeket tervezünk.

Külön köszönjük Ungvárszki Imre plébános befogadó szeretetét, valamint a program előkészítésében, hirdetésében való segítségét.

Hamarosan összefoglaló cikkel jelentkezünk az ÉLET útja 2021 kapcsán.

Forrás: Joppé Evangelizációs Központ

 
Read 574 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés