Életvédelmi előadás és lelki adoptálás Balatonlellén

Balatonlellén a Szentháromság-templom adott otthont a Joppé Evangelizációs Központ által szervezett ÉLET útja következő állomásának

Rövid, de velős állomásnak bizonyult Balatonlellén a templomban tartott előadás és az ezt követő szentmisében a lelki adoptálás. A rendezvényen számos érdeklődő jelent meg, ami segítette a jelenlévők nyitottságát és bátorságát.

224548932 357105499130704 3422869739043648469 n 1

A program ezúttal is Martin Hudácek “Meg nem született gyermek” kompozíciója jelenlétében zajlott. Ez az alkotás nők ezreinek adta vissza a már-már elfeledni vélt lelki békét. A szobor a megbocsátást hirdeti.

c7a3fcdf1f8fdd8c2e3654d9a5cbc6a0 L

Az Udvardy házaspár ezen az állomáson is az abortuszok statisztikáit, a gyászfolyamat lépéseit és a gyógyulást helyezték középpontba. Ezek a sebek önmaguktól nem gyógyulnak, az évek nem segítenek. Szakértő segítség és Isten kegyelme szükséges, hogy ki tudjunk szabadulni a fájdalomból – hangsúlyozta Udvardyné dr. Tóth Lilla. Udvardy Márton kiemelte, hogy bármilyen tabu témáról beszélünk, személyes tanúságtételek nélkül nehezen várhatunk komoly változást.

A magzatvesztésben érintetteknek lelkigyakorlatot tartanak, melynek folyamán segítséget kapnak a résztvevők, hogy Isten kegyelmét és szeretetét ismét be tudják fogadni azok a nők, akik hordozzák ennek fájdalmait.

Nefelj Nem Itellek El 2021 www kicsi

Balatonlellén, az esti szentmisében lehetőség volt bekapcsolódni a lelki adoptálásba, mely ebben az esetben is mintegy 20 új elköteleződőt vonzott. A fogadalmat tevők vállalták, hogy kilenc hónapig imádkoznak egy egyedül Isten előtt ismert, veszélyben lévő magzatért. Az ígérettétel szövegét mécsessel a kezükben mondták, ekkor hangzott el először az a rövid kötött imádság, melyet minden nap elmondanak az elköteleződés idején.

Az eseményről videófelvétel is készült, amely megtekinthető a plébánia facebook oldalán.

Forrás: Joppé Evangelizációs Központ 

 

 
Read 601 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés