Sarlós Boldogasszony ünnepén Az ÉLET útja Siófokon

A templombúcsú előestéjén volt életvédelmi lelkinap Siófokon a Sarlós Boldogasszony-templomban.

 20210703 184220 1

Tomanek Péter plébános, irodaigazgató köszöntője után Udvardyné dr. Tóth Lilla és Udvardy Márton osztotta meg gondolatait a téma három fontos eleméről: Az abortusszal kapcsolatos általános információkról, a poszt-abortusz szindróma és a gyászfeldolgozás részleteiről, valamint a gyógyulás lehetőségeiről. Az édesanyák szívébe a magzat megfoganásával Isten szeretetet is ajándékoz. Ez a szeretet “el nem szeretett szeretetté” válik, ha a gyermek nem születhet meg – fejtette ki Udvardyné dr. Tóth Lilla. Az abortusz bűne minden gyóntató atyánál meggyónható, jelenleg nincs a püspököknek fenntartva ez a jog, mint korábban volt. Hitünk szerint a bűnbánat szentsége elengedhetetlen a gyógyuláshoz – hangsúlyozta Udvardy Márton. Sarlós Boldogasszony ünnepén két magzat érkezésére várunk. Isten vár ránk. Mi mire várunk? – hangzott el az előadás végén.

Az előadások között a lelki adoptálásra buzdító videókat tekinthettek meg a résztvevők, majd a szünetben lehetőségük volt az előadókkal beszélgetni. A testi felfrissülést követően a kérdéseikre választ kaphattak, melyet a szünetben megfogalmaztak. Ezt követően a magzati fejlődés csodájáról tekinthettek meg egy rövid filmet, és betekintést kaphattak a cikluskövetés rejtelmeibe, valamint a New Age veszélyeibe.

211519695 1029194044284796 3868474456063355246 n 2

Búcsúi szentmise Sarlós Boldogasszony ünnepén

A megfogant életekért bemutatott szentmise keretében Nagy Attila és Nagyné Tóth Mónika tanúságtételét hallgathatták meg a jelenlévők, a lelki adoptálás és az örökbefogadás áldásos útjairól. A házaspárról sugárzott a mély istenhit, mely végigkísérte őket a küzdelmes időszakokban, mikor saját gyermekre vágytak, valamint a gyermekáldás más formájának eseményeiben, az örökbefogadás rögös lépésein. Hangsúlyozták, hogy akármennyire is vágytak a gyermekre, csak olyan módszereket tartottak elfogadhatónak, mely az élet mellett áll és egyezik az Egyház tanításával.

A szentmisét követően bekapcsolódhattak a lelki adoptálásba. Ez alkalommal több, mint tizenöten vállalták a kilenc hónapon át tartó imádságot egy veszélyben lévő magzatért. Külön öröm volt számunkra látni azt a családot, ahol a szülők mellett a gyermekek is elköteleződtek az életvédelem ilyen formája iránt.

Az est zárásaként szentségimádáson vehettek részt a kitartó érdeklődők, melynek során Taize énekek és a témához kapcsolódó imádságok, gondolatok hangzottak el.

Az ÉLET útjának következő állomása Balatonlellén lesz, július 25-én előadással, szentmisével és lelki adoptálással.

2021.07.05.

Forrás: Joppé Evangelizációs Központ

Joppe.hu

 
Read 682 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés