Olaj Anett tanúságtételével: az ÉLET útja kaposfüredi állomása

Olaj Anett megrendítő tanúságtételével került megrendezésre az ÉLET útja kilencedik állomása. A kaposfüredi Szent Őrangyalok templom adott otthont Martin Hudácek “Meg nem született gyermek” című alkotásának. Június 12-én hosszabb, bővített lelkinap várta az érdeklődőket.

Olaj Anett Kaposfureden

Előadások

A program Pisztora Ferenc plébániai kormányzó köszöntésével kezdődött. Hála Istennek, ezen az alkalmon sokan vettek részt, így többekhez eljut az élet értékének híre. Udvardyné dr. Tóth Lilla és Udvardy Márton ezúttal bővített anyaggal és sok lelkesítő tartalommal készült. A hang és videoanyagok a magzati fejlődésről és a lelki adoptálásra való buzdításról szóltak, ami meghozta a gyümölcsét.
A megkötözöttségből való szabadulás nem megy a megbocsátás nélkül, mely nem elegendő mások felé, magunknak is meg kell bocsátani – emelte ki Udvardyné dr. Tóth Lilla Creighton módszer oktató. Az élet a fogantatás pillanatában kezdődik, egy tíz hetes élet már külsőre is megegyezik a születendővel, jellemzően csak a mérete változik – adta körbe egy tíz hetes magzat pontos mását a megjelentek között.
Udvardy Márton hangsúlyozta, hogy nem ítél el az Egyház, csak a bűnt, amit elkövettünk. Ez is fontos pontja a gyógyulásnak. Fontos továbbá, hogy nincs korlátozás Egyházmegyénkben, minden atyánál meggyónható az abortusz bűne. Ha esetleg régen nem gyóntunk, nem tudjuk hogyan kell, ne féljünk, szeretettel segítenek papjaink.

 

Olaj Anett tanúságtétele

Az esemény egyik lényeges pontja Olaj Anett tanúságtétele volt, aki leplezetlen őszinteséggel beszélt az abortuszról és az utána következő fájdalmas évekről. Azt gondoltam, hogy a műtét után visszatérhetek oda, ahonnan kezdődött, minden rendben lesz, de ehelyett rettenetes hónapok, évek kezdődtek – vallotta Olaj Anett. Nem csak depresszióról, hanem szenvedésről és rémálmokról is beszámolt, melyből csak Isten segítségével tudott, hosszú idő után szabadulni. Fontosnak tartja, hogy a magzatvesztés után – bármilyen formában is következik be – adjunk nevet gyermekünknek.
Magyarországon két lelkigyakorlat is foglalkozik a magzatvesztés utáni lelki gyógyulással, a “Ráhel szőlőskertje” és a “Ne félj, nem ítéllek el” – említette.

Fured1 s

Szentmise lelki adoptálással

Pisztora Ferenc, a kaposfüredi Szent Őrangyalok Plébánia kormányzója gyermekáldásért és a megfogant életekért mutatott be szentmisét. A liturgia keretében tehettek fogadalmat azok, akik vállalták a kilenc hónapon keresztül végzett imádságot egy veszélyben lévő magzatért. Nem egyszerű terhet vállal, aki elkezdi ezt az imádságot, mert kitartani is nehéz minden nap, de a támadásoktól sem mentes azoknak az élete, akik elköteleződnek. Mégis fontos, hogy a terhekhez elegendő kegyelmet is kapunk – vallotta Pisztora Ferenc a homíliában.

Több, mint 25 testvér vállalta, hogy bekapcsolódik a lelki adoptálásba. Ezzel a számmal már – Istennek hála – az ÉLET útja során meghaladta a 150 adoptált gyermeket az életvédelmi törekvésünk. Ez a szám, csak azokat jelzi, akik helyben fogadalmat tettek a kilenc esemény valamelyikén, de többen vittek másoknak csomagot, ami segít az elköteleződésben és a napi imádságban erre a szándékra. Hisszük, hogy imáink meghallgatásra találnak és sok gyermekéletet menthetünk meg.

image 100 of 1 2

További állomások

Az ÉLET útja rendezvénysorozat várható állomásai a következők:

Székesegyház (Szent II. János Pál Körkápolna) Kaposvár 2021.06.20.
18 órától szentmise, majd előadás, lelki adoptálás.
Sarlós Boldogasszony-templom Siófok 2021.07.03. 17 órától lelkinap előadással, tanúságtétellel, szentségimádással, lelki adoptálással, szentmisével.
Szentháromság-templom Balatonlelle 2021.07.25. 18 órától előadás, lelki adoptálás és szentmise.
Nagyboldogasszony-templom Fonyód 2021.08.01. 18:30-tól szentmise, majd előadás, lelki adoptálás.
Szent György-templom Balatonszentgyörgy 2021.08.15. 17 órától előadás, lelki adoptálás és szentmise.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!
Ha valaki tanúságot tenne bármelyik eseménnyel kapcsolatban, szeretettel várjuk írását elérhetőségeinken.

Forrás: Joppé Evangelizációs Központ

 
Read 995 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés