Enyhítő rendelkezések a Kaposvári Egyházmegyében

A Kaposvári Egyházmegyében – a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia folyó hó 7-én, 894/2021. számon közzétett közleményéhez csatlakozva  a járványügyi enyhítéseket figyelembe véve, korábbi intézkedéseimet módosítva a mai nappal a következőket rendelkezéseket hozom:

  1. Templomainkban továbbra is felelősen és körültekintően kell eljárni a nyilvános liturgia és szentségkiszolgáltatás alkalmával, figyelembe véve a járványügyi előírásokat, különös tekintettel a higiéniai szabályokat, a maszkviselést és lehetőség szerint a védőtávolság megtartását.
  2. A vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentést és az általános feloldozás megadásának lehetőségére vonatkozó engedélyt visszavonom.

Az általános morális elvek továbbra is érvényesek, így aki számára élethelyzete miatt (például betegség, karantén) lehetetlen a szentmisén való részvétel, az a vasárnapot megfelelő módon szentelje meg.

  1. A csoportos zarándoklatok, imatalálkozók, körmenetek, lelkigyakorlatok, közösségi összejövetelek tilalmára vonatkozó rendelkezést visszavonom. A fenti események fokozott odafigyeléssel és a mindenkori aktuális járványügyi előírások maradéktalan betartásával végezhetők.
  2. A plébániai irodákban újra lehetséges a személyes ügyintézés a biztonsági szabályok betartásával.
  3. A plébániai hittanok, szentségi felkészítők személyes jelenléttel is megtarthatóak a járványügyi szabályok maradéktalan megtartásával.

Köszönöm a paptestvérek és a hívek hűséges szolgálatát! Továbbra is felelősséggel és imádságos lélekkel vigyázzunk önmagunkra és egymásra!

Kaposvár, 2021. május 18.

 

                                                   Varga László

                                                     megyéspüspök

 
Read 661 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés