Állami kitüntetést kapott Somos László kaposfői plébános

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozatát kapta a szegény sorban élők, különösen a hátrányos helyzetbe került roma családok megsegítése érdekében végzett önzetlen lelkipásztori szolgálata elismeréseként Somos László, a Kaposvári Egyházmegye általános helynöke, a kaposfői Szent Vendel Plébánia plébánosa.

img1 2

A koronavírus-járvány miatt idén elmaradtak az ünnepélyes átadók, a kimagasló munkát végzők azonban így is megkapták a kitüntetéseket.

Nemzeti ünnepünk alkalmából több kaposvári polgár is vehetett át állami kitüntetést.

A plébános mellett a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozatát vehette át a kimagasló színvonalú, innovatív oktatói-nevelői és tudománynépszerűsítő tevékenysége, illetve a szervezeti kultúra fejlesztése iránt elhivatott vezetői munkája elismeréseként dr. Szigeti Orsolya, a Szent István Egyetem Kaposvári Campusa Gazdaságtudományi Karának megbízott dékánja, Marketing és Menedzsment Intézetének igazgatója.

Széchenyi-nagydíjat vehetett át dr. Szakály Sándor történész, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár főigazgatója, a Károli Gáspár Református Egyetem  Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Történettudományi Intézete Új- és Jelenkori Történeti Tanszékének egyetemi tanára Magyarország számára kivételesen értékes tudományos pályafutása során a történettudomány területén végzett több évtizedes, kiemelkedő  jelentőségű  kutatói munkája, különösen hazánk 1919 és 1945 közötti történelmi eseményeinek, illetve a korszak politika- és sporttörténetének kutatásában elért eredményei elismeréseként.

Magyarország érdemes művésze díjban részesült Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, a Kaposfest korábbi művészeti vezetője.

A díjazottak teljes listája ide kattintva megtekinthető.

 

Forrás: Kaposvár Most

https://kaposvarmost.hu/hirek/kozelet/2021/03/15/allami-kituntetesek.html

Fotó: Lambert Attila/Magyar Kurír

 
Read 1160 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés