Mentőautóra ült az első hullámban a somogyi pap

Bálint Gábort a gyerekek többnyire meséiről ismerik megyeszerte. A katolikus pap ugyanis gyakran prédikál ámulatba ejtő, tanulságos történetek segítségével. A 2020-as tavaszi karantén alatt az átmeneti templom- és iskolabezárások idején nem tétlenkedett: mentőápolói képesítését kihasználva önkéntes szolgálatot végzett.

– Korábban is dolgoztam már az egészségügyben, így természetes volt, hogy jelentkezem tesztelések elvégzésére, egész nap beöltözve jártunk a mentőautóval – mondta Bálint Gábor, akinek az életét felforgatta a koronavírus. – Nagyon megvisel minden bizonytalanság. Az iskolában ahol tanítok, pillanatok alatt változik a helyzet. Sosem lehet tudni, mikor, melyik osztály kerül karanténba. Félnek a betegségtől, emiatt lecsökkent a misére járó hívek létszáma is – mondta az atya, aki eddig háromszor volt karanténban a vírus miatt.

4157272AND5233 scale

– Mondhatjuk, hogy „tapasztalt” karanténjáró vagyok. Amikor kontaktként vagyok elkülönítve, természetesen online tanítok, de előfordul az ellenkező eset is, hogy egész osztályoknak kellett otthon maradniuk – mesélte Bálint Gábor. – Nagy szükség lenne az iskolák nyújtotta közösségi lehetőségekre. Legjobban talán a középiskolások életét borította fel a járvány. A fiatalabbakat pedig azért sajnálom, mert egész nap maszkban ülni nem kellemes, és nekünk, akik tanítunk, a hetedik-nyolcadik órában már tanítani sem könnyű eltakart arccal. Ráadásul a mosoly sem látszik rajtunk – tette hozzá Bálint Gábor, aki december végén gyengélkedett, ám nem igazolt covidosként.

– A tünetek egyértelműek voltak. Karácsony előtt jártam a Covid-intenzív osztályon, talán ott kaptam el a betegséget – mondta az atya, aki támogatná, hogy a pedagógusokat vegyék előbbre az oltási sorban, mert fokozottan ki vannak téve a veszélynek.

– Jómagam is jelentkeztem az oltásra az első adandó alkalommal, bár tudom, hogy a vakcináció után sem lesz minden olyan, mint a járvány előtt – mondta Bálint Gábor.

 

Turbéki Bernadett

Forrás: Sonline.hu

https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/mentoautora-ult-az-elso-hullamban-a-somogyi-pap-3917656/

 
Read 578 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés