„Ezerszer is igen” – a párok megáldásával zárult a Házasság Hete

Február 14-én, Bálint napján a szerelmespárokat köszöntötték egyházmegyénk templomaiban. A Házasság Hete zárásaként mintegy tizenhárom helyszínen celebráltak ünnepi szentmisét, melynek különleges pontja a párok megáldása és a házastársi eskü megújítása volt.

„A Házasság Hete lehetőséget ad arra, hogy jobban odafigyeljünk egymásra, s még több minőségi időt töltsünk együtt” – hangsúlyozta Glavákné dr. Várszegi Csilla, aki férjével maga is részt vett a programsorozaton.

A Házasság Hete folyamán a párok naponta új kihívásokat kaptak, melyek lehetőséget teremtettek a kettesben töltött időre, s ezáltal a kapcsolat megerősítésére. Első nap közös vacsora elkészítésére hívták a párokat, a következő napon pedig a másoktól való tanulás jegyében online előadásra invitálták a résztvevőket. A napi kihívások között szerepelt még közös filmnézés, séta, játék, valamint meglepetéssel is kedveskedhettek egymásnak a párok.

DSC00790

„Sokat gondolkoztunk a szervezőcsapattal, hogy mit tegyünk a jelenlegi helyzetben, ugyanis a szokott formában nem szervezhettük meg a Házasság Hetét – fogalmazott Ház Gergely, a CSAKAZÉRTIS a Családokért Egyesület elnöke. – Az egész hét arról szól, amiről a Házasság Hete maga, hogy a párok töltsenek együtt időt. Erre próbáltunk lehetőségeket kínálni, melyeket heti kihívásként tálaltunk fel. Minden napra egy-egy kihívást igyekeztünk adni a pároknak, melyet együtt teljesíthetnek, s ami alkalmat nyújt a páros együtt töltött időre.”

Az idei év újdonsága a Deseda-tó körül kialakított Házaspárok Útja. A tó körüli gyalogúton elhelyezett tizenöt állomást érintve a párok végigjárhatják és átbeszélhetik a házasság különböző állomásait egy tizennégy kilóméteres séta keretében.

A kihívások megtalálhatóak a CSAKAZÉRTIS a Családokért Egyesület honlapján, s egészen február 20-ig teljesíthetőek.

Fotó: Kiss Kálmán/Marcali portál; Kling Márk; Szerafin Zoltán

Videó: Szerafin Zoltán

 
Read 955 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés