Az Egyházmegyei Zsinat előkészítő alkalmát tartották Kaposváron

2020. október 17-én, szombat délelőtt a Székesegyházi Esperesi Kerület papjai és a plébániák küldöttei számára tájékoztatót és megbeszélést tartottak az egyházmegyei zsinat előkészítő folyamatáról a Püspökség nagytermében.

Németh Zsolt a kerület helyettes esperesének vezetésével, közös imádsággal kezdődött az összejövetel.  Köszöntötte a megjelent papokat és világi híveket, majd a zsinattal kapcsolatos személyes gondolatait is megosztotta velük. Ezután Tomanek Péter püspöki irodaigazgató és Bárczi Miklós zsinati munkatárs mutatta be a zsinat hátterét, tervezett folyamatát.

20201017 IMG 8270

Megkérték a jelenlévőket, hogy a március végéig tartó előkészítő szakaszban lehetőleg minden plébánián, közösségben szervezzenek beszélgetést legalább 2-3 tématerületet érintve. Felajánlották, hogy amennyiben igény van rá, bátran hívják ezekre az alkalmakra az érintett tématerületek vezetőit is. Az ilyen tanácskozásokról készítsenek egy-egy rövid jegyzőkönyvet és küldjék el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre vagy a zsinati irodába. Az így összegyűlt információk és javaslatok segíteni fogják a zsinat elé kerülő dokumentumok összeállítását. Rövid szünet után közös megosztás, ötletelés és beszélgetés következett. A tanácskozás imádsággal zárult.

2020. 10. 19. 
Fotó: Szerafin Zoltán

 

 
Read 1809 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés