Folynak a munkálatok a Nagyboldogasszony-székesegyházban

Október 14-én Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára tekintette meg a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyház felújítási munkálatait.

A felújítás tavasszal kezdődött, kívül jelenleg a tető és a torony fedésének cseréje zajlik, illetve a külső homlokzat újrafestése mellet az ablakok védőüvegezésén dolgoznak a szakemberek.

20201014 IMG 8120

– A belső térben a padlóburkolat teljes cseréje mellett padlófűtés kerül kialakításra, illetve az elektromos és gyengeáramú hálózat fejlesztésén is dolgozik a kivitelező – emelte ki Mohay Gábor főépítész, majd hozzátette: kibővítésre kerül a szentély, hiszen 1993 óta Kaposvár püspöki székhely, s ebből a funkcióból adódóan tágasabb liturgikus térre van szükség a templomban.

20201014 IMG 8205

– A Székesegyház Kaposvár szimbóluma, s ha itt állunk előtte, eszünkbe jut, hogy számtalan gyermeket kereszteltek ebben a templomban, s eszünkbe jut az is, hogy rengeteg pár mondta ki itt a boldogító igent – hangsúlyozta Gelencsér Attila, a terület országgyűlési képviselője.

20201014 IMG 8188

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta: a keresztény hit megerősítésére napjainkban még nagyobb hangsúlyt kell fektetni. A beruházásokkal az egyház hitéleti, közösségi és kultúra építő tevékenységét kívánják támogatni. A politikus továbbá kiemelte, hogy a tavalyi év folyamán 1,1 milliárd forintot, idén és jövőre pedig fél-félmilliárd forintot biztosítanak a beruházásra. 

20201014 IMG 8193

A felújítási munkálatok várhatóan 2022. húsvétjára készülnek el.

 

Fotó: Kling Márk

 
Read 1209 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés