Közösségvezető-képző hétvége a Kaposvári Egyházmegyében

Balatonbogláron szeptember 18-20. között szervezte meg az idei évben ifjúsági közösségvezető-képző hétvégéjét a Kaposvári Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája, melyre 23 fiatal érkezett az egyházmegye számos pontjáról. A Barcsról és környékéről, Kaposvárról, valamint a Balaton-partról érkező fiatalok tartalmas programot töltöttek el a püspökségi nyaralóban, ahová egy koronavírus gyorsteszt elvégzése után érkeztek.

A hétvége programjai között voltak előadások, játék, kirándulás, valamint szentmise, dicsőítés és közös imádságok is. A programok célja most is az volt – összhangban az elmúlt évek vezetőképző táboraival –, hogy egyrészt megismerjék egymást az egyházmegye különböző részein élő fiatalok, másrészt, hogy reális képet kapjanak arról, hogy az egyházmegyében milyen élő közösségek vannak, s tapasztalatot szerezzenek arról, hogyan is működnek ezek.

20200918 IMG 20200918 213218

Ezentúl fontos hangsúlyt kapott a hétvégén az elméleti és gyakorlati képzés is, amelyhez Balog Márta nővér, a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola docense, a Nyolc Boldogság közösség tagja, valamint Kisiván Csaba atya, a Kaposvári Egyházmegye ifjúsági referense és egyetemi lelkésze is hozzátett előadásaikkal, amelyek a keresztény, illetve krisztusi közösségekről, a jó és a rossz vezetőről szóltak, valamint a közösségi alkalmak szervezésének elméletéről és az önismeretről is kaptak útravalót a résztvevők.

Gyakorlati tudásukat Visnyei Katalin, a kaposvári Katolikus Gimnázium tanára, az Ifjúságpasztorációs Iroda munkatársa növelte azzal, hogy szempontokat adott ahhoz, hogyan is kell szervezni egy tábort vagy közösségi alkalmat, valamint játékokat is tanított a fiataloknak. Antal Zsolt diakónus atya a kiscsoportokról mondott néhány gondolatot, majd ezután gyakorlatba ültetve a résztvevők ilyen formában is megoszthatták egymással tapasztalataikat.

20200919 IMG 20200919 174312

Kikapcsolódásként szombat délután meglátogatták a boglári Gömbkilátót, valamint a Vörös és Kék Kápolnát, a hétvége pedig szentmisével végződött. Hasznos, értékes és tartalmas együttlét volt ez a rövid képzés mindenkinek, s a résztvevők is örömmel, tudással és tapasztalattal, valamint nagy lelkesedéssel tértek vissza közösségeikbe. 

 

 
Read 1602 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés