Kerékpáros imádság a Balaton körül

Pár hónapja fogalmazódott meg bennünk igazán az érzés, hogy csapatunknak, a Barcsiókia Délutánok és a Mustármag Táborok szervező gárdájának szüksége lenne egy olyan építő programra, ahol csak magunk vagyunk, s nem kell közben 30-40 gyerekért felelősséget vállalnunk. Ezért is gondoltuk úgy, hogy a Balaton körbebiciklizése egy megfelelő választás lenne számunkra, hiszen mindannyian kedveljük a kihívásokat és így kicsit ki tudtunk lépni a megszokott kerékvágásból.

Eleinte csak egy túrának indult az egész, ám megszületett az ötlet, miszerint mindeközben másokért is imádkoznánk. Indulás előtt imaszándékokat gyűjtöttünk, melyeket később napokra osztottunk, s ezáltal egyszerű kis túránk kerékpáros zarándoklattá avanzsált.

107463567 376489843323175 2543805424784788977 n

Azt hiszem, akkor tudtuk igazán megérteni az ilyesfajta zarándoklatok lényegét, mikor például az időjárási viszontagságok feszegették a fizikai korlátainkat, legyen szó hihetetlen hőségről vagy szakadó esőről, ám azt hiszem, ilyenkor volt a legjobb érzés azt mondani, hogy „Istenem, ezt most érte ajánlom fel…”. Az öt napig tartó tekerés mellett természetesen jutott idő pihenésre is – zenélésre és esti sétákra a Balaton partján, közös játékokra, melyek igazán jól építették a közösségünket, valamint éjszakába nyúló beszélgetésekre.

Úgy gondolom, ez az öt nap mindannyiunk számára rengeteg élményt és kalandot tartogatott, ez idő alatt magunknak is bizonyítottunk, fejlődtünk testben és lélekben is. Nem is kérdés, hogy jövőre megismételjük.   

Vucseta Panna

 

 
Read 1398 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés