„Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket” – akolitusokat avattak

November 24-én a Nagyboldogasszony Székesegyházban celebrált ünnepi szentmise keretében Varga László megyéspüspök akolitussá avatott 18 férfit.

A jelöltek egy összesen hat alkalomból álló képzésen vettek részt a Joppé Evangelizációs Központ szervezésében. A kurzus folyamán biblikus, liturgikus, kommunikációs, közösségszervező, evangelizációs, és alapvető lelkivezetői témakörökben gazdagították tudásukat.

A megyéspüspök prédikációjában a kiválasztottságról beszélt:

„Kiválasztottak vagytok, küldöttek vagytok. Nem ti választottatok engem, – mondja Jézus – hanem én választottalak titeket. A kiválasztottságotok alapja nem a kiválóságotok, hanem maga Isten szeretete. Azért lettetek kiválasztva, mert Isten nagyon szeret benneteket.

Az Ő szeretete kiválasztó szeretet, amely arra hív titeket, hogy szentek legyetek. Isten azt is megígérte, hogy Ő tesz bennünket szentté a Szentlélek által. Ha ti is akarjátok, akkor szentté váltok, mert a mennyei Atyának ez az akarata. A Szentlélek, aki a szívetekben van, szentté tesz benneteket.

Jellé kell válnotok! Családapaként, katolikus keresztény férfiként a családotokban, munkahelyeteken és az egyházközségben, ahová a szolgálatotokat kaptátok a püspök által. Szentté kell válnotok, hogy Isten megdicsőülhessen a ti életetekben is.

Köszönöm, hogy elfogadtátok a hívást, amelyet a Szentlélek továbbított felétek. Ő már jóval előbb megelőzött minden ötletet, akár hirdetésben hallottátok, akár a plébánosotoktól, akár más forrásból. Akármilyen nehéz helyzetbe is kerültök, mindig van hová visszatérni. Ő választott ki, Ő tartott meg és Ő fog szentté koronázni benneteket. Kiválasztottak vagytok és küldöttek! A küldetésetek tanúságot tenni Jézus Krisztusról és Isten országáról!” – fogalmazott a megyéspüspök.

Fotó: Kling Márk

 
Read 973 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés