„Isten maga a Szeretet!" – Búcsúi szentmise Nagyrécsén

Idén 150 éve, 1870-ben szentelték fel a nagyrécsei Szent László templomot, melynek búcsúnapján Varga László megyéspüspök celebrált ünnepi szentmisét.

A búcsúi szentmise előtt Kiefer Károly, a település alpolgármestere, a nagyrécsei egyházközség világi elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd Varga László megyéspüspök megáldotta a templomot.

20200628 IMG 4011

Az áldást követően a főpásztor prédikációjában a főparancsról beszélt:

„Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből! Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!" – idézte a Szentírás szavait, majd hozzátette:

„Isten maga a Szeretet. Nem egy elvont fogalom, hanem egy élő személy. Az Atya szenvedélyes szeretettel szereti a Fiút, a Fiú szenvedélyes szereti az Atyát, s mindez  a Szentlélek által történik. Egy szentháromságos, szenvedélyes szeretetnek vagyunk a teremtményei, képmásai, alkotásai. Ha szeretnénk megélni önazonosságunkat, Istengyermekségünket, akkor nem kell mást tennünk, mint szeretet-válasszá formálni az életünket."

20200628 IMG 4058

A szentmise végén Somogyi Imre, a település plébánosa köszöntötte az egybegyűlteket, hálát adva Inkey Lászlóért, a templom építtetőjéért és Szent Lászlóért, a templom és az egyházmegye védőszentjéért.

A szentmiséről készített videófelvétel megtekinthető: 

 

Fotó: Kling Márk
Videó: Szerafin Zoltán

2020.06.29.

 
Read 1477 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés