Az összefogás erejével! – faültetés Csurgón

„Mindenik embernek a lelkében dal van és a saját lelkét hallja minden dalban. És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek.” Babits Mihály

Jó, ha egy történetnek van eleje és van vége is.

2020. június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napján reggel 8 órakor kezdtük el ültetni a Jézus Szíve templomot körülölelő templomkertben az előre eltervezett fasort. Megújításra szorult a régi. Kora és beteg egyedei miatt. A fasort a jelennek és a jövőnek ültettük. Minden csurgói ember örömére. Összefogás eredménye. Idős, közép és fiatal korosztály együtt. Vezető, szakember, sportember, plébános együtt. Jó kedvvel, önzetlenül, önként. A Jézus Szíve Plébánia saját anyagi forrásából.

20200604 20200604 090828

Köszönöm a veszélyhelyzet elhárítását, a segítő kezeknek a régi fák kivágását, elszállítását, a korhadt tuskók földből való kimarkolását, az új földréteget, a tereprendezést, a fák pontos helyének kimérését, az ültetést és azóta az öntözést. Köszönöm a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetőjének az új fák Csurgóra szállításának lehetőségét és az ültető gödrök fúrását is. Hálás vagyok a kőszegi Gurisatti Faiskola Kft-nek a fák szakszerű neveléséért és a jóakaratú és együttérző hozzáállásért. Köszönöm az egyházközségünk mellém álló tagjainak és még sokaknak lelki támogatását. Köszönöm az elismerő, dicsérő szavakat.

Royal Burgundy vörös levelű japán díszcseresznyefák, színükkel jelképezve Jézus Szívét, ami Mindannyiunkért dobogott.

IMG 0888

A jövő. Ha Mindannyian szívünkön viseljük a csurgói Templomkert sorsát, annak folyamatos megújítását, veszélyeinek elhárítását, akkor csak jószándékkal, higgadtan, segítőkészséggel álljunk az ügy mellé!

Mert „Mindenik embernek a lelkében dal van…” A jó Isten éltessen és tartson meg Mindannyiunkat!

2020. 06. 18.

Göndics János esperes, plébános

 
Read 660 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés