Áldás az új mentőautókra

Szerdán délelőtt a kaposvári Kossuth téren adták át azt a két új mentőautót, mely a későbbiekben a városi mentőállomáson teljesít szolgálatot. A gépjárműveket Bálint Gábor katolikus pap áldotta meg.

Az átadóünnepségen Szita Károly polgármester elmondta: évente mintegy negyvenezer esethez riasztják a mentőautókat, melyek körülbelül 2 millió kilométert futnak. Ilyen teljesítmény mellett indokolt, hogy állandóan frissítve legyen a gépjárműállomány, hisz ezzel a mentősök életeket mentenek.

A gépjárműveket Bálint Gábor katolikus pap áldotta meg: „Úgy gondolom, hogy ezek gépek.  Szépek és jók, de önmagukban nem érnek semmit. Akkor válnak értékessé, ha olyan emberek ülnek bennük, akik a szakmai tudásukat és emberségüket az embertársaik szolgálatába állítják. A mentőautókat fogom megáldani, de alapvetően nem a járműveket, mint a gépeket áldom meg, hanem a bennük dolgozó bajtársakat és a majdan bennük utazó betegeket. Bízom benne, hogy nem csak balesetmentesen, hanem sikeresen, s a legfontosabbat és legértékesebbet, az emberi életet mentve fognak tudni dolgozni ezekkel az eszközökkel." 

"Urunk Istenünk, Tőled jön az áldás teljessége, s áldó könyörgésünk hozzád emelkedik. Kérünk, védelmezd jóságosan szolgáidat, akik ezeket az eszközöket használni fogják, s most bizakodó áhítattal hozzák eléd. Add, hogy a világ tökéletesítésén, embertársaink életének megmentésén tevékeny munkálkodással dolgozzanak. Maguk és övéik életét fenntartsák. Törekedjenek előmozdítani mind a társadalmi haladást, mind az életet, s nevedet együtt dicsőítsék! Krisztus, a mi Urunk által. Ámen" – hangzottak az áldás szavai.

 
Read 724 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés