„A kereszténység a szív és a csend vallása!”

Lelkigyakorlat a Kaposvári Egyházmegye pedagógusai részére. 2019. augusztus 27–28-án lelkigyakorlaton vettek részt a Kaposvári Egyházmegye pedagógusai Fonyódon. A kétnapos lelki feltöltődés elmélkedéseit Várszegi Asztrik bencés szerzetes, emeritus pannonhalmi főapát tartotta, aki a katolikus iskolák és óvodák oktató-nevelő munkájáról, illetve a katolikus nevelésről beszélt.

Az Egyházmegye öt intézményéből – a Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményből; a Szent Imre Katolikus Kollégiumból; a tabi Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola és Óvodából; a zalaszabari Sík Sándor Római Katolikus Általános Iskolából és a Szent Margit Katolikus Óvodából – érkező pedagógusokat a Jézussal való személyes szeretet-kapcsolatra hívta a bencés szerzetes: „A kereszténység a szív, a csend és az intelligencia vallása, s az egyház szeretetközösség Istennel.”

A pedagógusok a délután folyamán szentmisén vettek részt, melyet Várszegi Asztrik és Varga László megyéspüspök közösen mutatott be. A szentmise prédikációjában az emeritus pannonhalmi főapát Szent Ágoston szavait idézte:

„Magadnak teremtettél minket, s nyugtalan a mi szívünk, míg meg nem nyugszik benned!” A világ csábít bennünket, ígér sok mindent, de Ágoston örök érvényű tapasztalata ránk is érvényes – hangsúlyozta.

„Együtt elmélkedjük át a napokat, melyek nagyon fontos felkészülést adnak lelki értelemben a pedagógusoknak – fogalmazott Sziliné Kardos Erzsébet, a Kaposvári Egyházmegye EKIF (Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága) igazgatója, majd elmondta: – a cél, hogy lelkileg megerősödve, egységben, közösségben kezdjék a tanévet pedagógusaink.”

Fotó: Kling Márk

 

 
Read 1075 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés