Szent Kristóf napi áldás

2019. július 27-én Szent Kristóf napi ünnepi szentmisét mutatott be Varga László megyéspüspök és Kocsi György zamárdi plébános, a Szántódpusztai Idegenforgalmi és Kulturális Központban.

„Az ember hivatása megtanulni imádkozni és megtanulni szeretni. – idézte Vianney Szent János szavait prédikációjában a főpásztor. Ha csak imádkozunk, s nem gyakoroljuk a szeretetet, akkor üres vallásosságunk lesz, ha pedig csak szeretet-akciókat viszünk végbe, de nem imádkozunk, akkor könnyen kimerülünk, abbahagyjuk, feladjuk különösen akkor, mikor a legnehezebb helyzetekben kellene szeretettel odafordulnunk embertársaink felé. Az ima és a szeretet szorosan összetartozik. Mindkettőről tanított és példát adott nekünk az Úr Jézus Krisztus, a mi mesterünk.

Akarunk-e tanítványai lenni Krisztusnak, vagy csak egyszerűen beérjük azzal, hogy vallásgyakorló keresztények vagyunk? Ez fontos, ajándék, de van ennél több is. Az evangélium mindig erre a többre hív meg minket. Akarsz-e tanítvány lenni? Krisztus tanítványa. Ki az életed mestere? Ki az, akire hallgatsz? Az ezekre a kérdésekre adott válaszod meghatározza az életed sorsát, alakulását.

Mindennek következménye van. Jézus arra küldött bennünket, hogy tegyük tanítvánnyá mind a népeket. Tanítvánnyá csak az teheti a másik embert, aki maga is Krisztus tanítványa – fogalmazott a főpásztor.

A szentmise után Varga László megyéspüspök Szent Kristóf közbenjárását kérve mondta el az áldás szavait, majd Kocsi György plébánossal egyenként megáldották a gépjárműveket.

Fotó: Kling Márk

 
Read 1371 times

Media

Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés