„Boldogabb családokért"- Családi Életre Nevelés képzést tartottak a Kaposvári Püspökségen

Újra fantasztikus lehetőséget kapott a Kaposvári Egyházmegye több mint harminc hitoktatója, pedagógusa és fiatalokkal foglalkozó szakembere. A tavalyi tanévhez hasonlóan idén is 3x2 napos módszertani képzésen vehettek részt az érdeklődők.

A Kecskemét-Széchényivárosi Közösségépítő Egyesület tagjai 1993 óta tartanak a „Boldogabb családokért"- Családi Életre Nevelés órákat. Az ezeken szerzett tapasztalatokról meséltek, módszertani ötleteikből mutattak be jópárat, hogy a résztvevők is kedvet kapjanak ilyen órák tartására. Az egész képzést így a felhőtlen vidám, játékos hangulat jellemezte.

20191021 IMG 5670

Mivel a különböző témákat játékosan dolgozzák fel ezeken az órákon, a gyerekek személyes részvételükkel olyan saját élményeket szereznek, amelyek hatására fontos dolgok jobban beépülnek a tudatukba. A program legnagyobb hozadéka, hogy a személyes boldogság keresése helyett a közös, családi boldogságot helyezi a középpontba.

Azok a gyerekek és fiatalok, akik az iskolás éveik során találkozhatnak ezzel a programmal, nagyobb eséllyel fognak boldogabb családban élni felnőtt korukban.

Forrás: Takács Erika 

 
 
Read 1003 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés