Személyi változások Egyházmegyénkben

Az alábbi személyi változások lépnek életbe a 2019. augusztus 10-én a Kaposvári Egyházmegyében:

NYUGDÍJAZÁS

Wirth János siófoki plébánost, megköszönve több évtizedes plébánosi, általános helynöki és irodaigazgatói szolgálatát, saját kérésére 2019. május 1. hatállyal nyugállományba helyeztem.

Marics József berzencei plébánost, megköszönve több évtizedes plébánosi szolgálatát, 2019. augusztus 10. hatállyal saját kérésére nyugállományba helyezem.

Kovács Jenő balatonlellei plébánost, megköszönve több évtizedes plébánosi szolgálatát, 2019. augusztus 10. hatállyal saját kérésére nyugállományba helyezem.

Fliszár Károly zalaszentbalázsi plébánost megköszönve több évtizedes plébánosi szolgálatát, 2019. augusztus 10. hatállyal nyugállományba helyeztem.

DISPOZÍCIÓK

2019. augusztus 1. hatállyal Vaslabán Csabát saját kérésére elengedem a gödöllői premontrei rend jelöltjei közé.

2019. augusztus 10. hatállyal Koszoru Péter újmisést a kaposfüredi Szent Őrangyalok Plébániára küldtem káplánnak.

Pisztora Ferenc újmisést a kaposvári Nagyboldogasszony Plébániára küldtem káplánnak.

Tölgyesi Dávid újmisést a nagykanizsai Jézus Szíve Plébániára küldtem káplánnak.

Vida Zoltán újmisést a siófoki Sarlós Boldogasszony Plébániára küldtem káplánnak.

Szűcs Imre plébánost felmentettem a nagykanizsai Jézus Szíve Plébánia ellátása alól, és kineveztem a Balatonlellei Plébánia plébánosává, Látrány oldallagos ellátásával.

Nikli Zsolt plébánost felmentettem a Gamási Plébánia, valamint a Látrányi és Karádi Plébánia ellátása alól és kineveztem a nagykanizsai Jézus Szíve Plébánia plébánosává a Murakeresztúri Plébánia oldallagos ellátásával.

Bojtor Róbert plébánost a Miklósfai és Beleznai Plébániák ellátását érintetlenül hagyva felmentettem a Murakeresztúri Plébánia ellátása alól.

Bicsár László plébánost felmentettem a kutasi plébánia ellátása alól, és kineveztem a Siófok-Kiliti Szent Kilit és a Nagyberényi Plébánia plébánosává.

Vörös Péter plébániai kormányzót felmentettem a siófoki Sarlós Boldogasszony Plébánia ellátása alól, és kineveztem a kaposvári Szent Kereszt Plébániára a Kaposszerdahelyi Plébánia oldallagos ellátásával ugyanazon minőségben.

Nyéky Kálmán plébánost felmentettem a kaposvári Szent Kereszt Plébánia, valamint a Kaposszerdahelyi Plébánia ellátása alól, és kineveztem a siófoki Sarlós Boldogasszony Plébánia plébánosává.

Roca Daniel Celestin plébánost felmentettem a Nagyatádi Plébánia ellátása alól, és kineveztem a Zalaszentbalázsi Plébánia plébánosává, a Magyarszerdahelyi Plébánia oldallagos ellátásával.

Sándor László plébánost felmentettem a Szentbalázsi Plébánia, valamint a Taszári Plébánia ellátása alól és kineveztem a Nagyatádi Plébánia plébánosává.

Nagy János plébánost felmentettem a Magyarszerdahelyi Plébánia ellátása alól, és a kineveztem a Kutasi Plébániára ugyanazon minőségben.

Csendes Sándor József plébánost felmentettem a Somogyvári Plébánia, valamint az Öreglaki és Osztopáni Plébánia ellátása alól és kineveztem a Berzencei Plébániára a Somogyudvarhelyi Plébánia oldallagos ellátásával.

Grujber Zsolt plébánost felmentettem a Böhönyei Plébánia, valamint a Tapsonyi Plébánia ellátása alól és kineveztem a Somogyvári Plébánia plébánosává, az Öreglaki és Osztopáni Plébánia oldallagos ellátásával.

Kisiván Csaba káplánt felmentettem a siófoki Sarlós Boldogasszony Plébánián betöltött kápláni beosztása alól és kineveztem a Szentbalázsi Plébánia plébániai kormányzójává a Taszári Plébánia oldallagos ellátásával.

Szalai Tamás andocsi plébánost megbíztam a Karádi Plébánia oldallagos ellátásával.

Csertán Dániel mernyei plébánost megbíztam a Gamási Plébánia oldallagos ellátásával.

Horváth András nagybajomi plébánost megbíztam a Böhönyei és Tapsonyi Plébániák oldallagos ellátásával.

Sass Rudolf barcsi plébánost megbíztam a Szuloki Plébánia oldallagos ellátásával.

Stix Tamás plébánost megbíztam Mariettapuszta és Homokszentgyörgy filiák ellátásával, a filiákat Szulok Plébániától leválasztva a Ladi Plébániához csatoltam.

Dr. Gárdonyi Máté plébánost felmentettem a Siófok-Kiliti Plébánia ellátása alól és dr. Veres András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem nagykancellárja kérésére elengedtem a PPKE-HTK Közép- és Újkor Egyháztörténeti Tanszék vezetőjének.

Bara Adolf plébánost felmentettem a Nagyberényi Plébánia oldallagos ellátása alól.

Molnár Attila plébánost felmentettem a Szuloki Plébánia oldallagos ellátása alól.

 
Read 3334 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés