„A misszió eszköze a barátság!" – 10 éves Ultreya a Kaposvári Egyházmegyében

Október 12-én ünnepi, 10 éves ultreyát – cursillos találkozót – tartottak a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban.

2009. novemberében tartották az 1. férfi cursillot a Kaposvári Egyházmegyében, Balás Béla megyéspüspök engedélyével. Az elmúlt tíz évben mintegy négyszázan vettek részt cursillon egyházmegyénkben, s vesznek részt ma is a találkozókon, hogy felelevenítsék és újra átéljék az ott szerzett Isten-élményeket.

Az alkalmon jelen volt Székely János szombathelyi megyéspüspök, a magyarországi cursillo lelkivezetője.

20191012 IMG 5414

„A cursillonak nagyon sok kincse van. Kincse az a felismerés, hogy a barátság által tudom továbbadni a keresztény hitet. »Arról ismerje meg mindenki, hogy tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt!« – idézi Jézus szavait a megyéspüspök. – Ahogy Jézus mondja, a szeretet üzenetét szeretet által kell közvetítenünk!

Egy óriási felismerése a cursillonak: a misszió eszköze a barátság! Egy másik ilyen felismerés a világi keresztények apostoli küldetése. Pappal együtt, a szentségi élettel együtt a világi embernek rendkívül fontos szerepe van az egyházban."

A teljes tanítás megtekinthető ITT.

A nap folyamán Varga László és Székely János megyéspüspökök közösen mutattak be szentmisét a Nagyboldogasszony-székesegyházban.

„Nagyon köszönöm, hogy vagytok! Nagyon örülök, hogy a mi egyházmegyénkben is növekszik a cursillo, növekszenek a közösségek. Nem lehetek elég hálás a Szentléleknek és nektek, mert ti vagytok az eszközei ennek a növekedésnek! Hálás vagyok értetek és számítok rátok!

Az egyházmegyei zsinatnak három hívószava van: egységben, közösségben, vonzásban! Számítok rátok abban, hogy vonzóvá teszitek az egyházunkat!" – fogalmazott Varga László megyéspüspök homíliájában.

A teljes prédikáció megtekinthető ITT.

A szentmise után – melyen a Kaposvári Imádság Háza dicsőítő csoportja adta a zenei szolgálatot – a résztvevők tanúságtételeket hallgathattak meg, illetve kiscsoportos beszélgetéseken oszthatták meg egymással cursillos élményeiket. Az alkalom közös szentségimádással zárult.  

Fotó: Kling Márk

 
Read 2137 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés