Püspöki áldás Kaposvár új okosparkjára

Okospark épült Kaposváron, a Kaposi Mór Oktatókórház volt déli tömbjének helyén. A mintegy háromhektáros ökoparkot Varga László megyéspüspök áldotta meg október 8-án délután.

A Kaposi Mór Oktató Kórház komplex tömbfejlesztési programjának megvalósítása révén egy új tömbkórház jött létre, mellyel az Kórház D-i tömbben található műszakilag elavult, rossz állapotban lévő épületei használaton kívül kerültek. A tömb helyére egy környezettudatos, család- és klímabarát városi közterület kialakítására került sor, mely hozzájárul a városi zöld környezet megteremtéséhez.

 20191008 IMG 5209

Szita Károly, Kaposvár város polgármestere elmondta: „Egy olyan beruházás átadásához érkeztünk, mely esszenciája mindannak, ami fontos számunkra. Egy felhagyott, romos területet alakítottunk át modern, élhető városi környezetté, hogy egy egészséges közösséget szolgáló zöld parkot alakítsunk ki."

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott: „Az innovatív, 21. századi fejlesztésekkor a legifjabbakra is gondoltak, melynek haszonélvezői lehetnek a következő generációk fiataljai is."

Az okosparkot Varga László megyéspüspök áldotta meg, aki hálát adott a város legújabb közösségi teréért, a játszótérért és az újonnan elkészült Bábszíntérért, mely bábszínházi előadásoknak és pedagógiai továbbképzéseknek ad helyet a jövőben.

20191008 IMG 5302

„Ezek az új és felújított építmények szolgálják az ide betérők testi-lelki egészségét, a szabadidő hasznos eltöltését, s a szellem felüdülését – hangzottak az áldás szavai. – Kérjük áldásodat Istenünk erre az új térre, az itt dolgozókra, s az itt kikapcsolódást keresőkre! Távoztass innét minden gonosz viszálykodást, durva beszédet, erőszakot és megosztottságot! Oltalmazzák ezt a helyet az egység és a békesség angyalai. Áldd meg, amit teszünk és hallgasd meg, amit kérünk!"

Az áldás után a gyermekek birtokba vehették a parkot és a játszóteret, melyben faragott mesefigurákkal díszített egyedi tervezésű játékok várják a legkisebbeket.

 

 
Read 1771 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés